Családireceptkönyv.hu

SZILVASGOMBOC


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg.szilva
1 kg krumpli
liszt
1 tojas
1/2 dl olaj
zsemlemorzsa
orolt fahej
porcukor

Elkészítés:


A szilvat megmosom,kimagozom
A krumplit megfozom es krumpli torovel osszetorom
Hozza adom a tojast,sot,olajat es lisztet amennyit felvesz....ne legyen kemeny a massza
Egy kanalnyit kiveszek a masszabol gombocca formalom majd ellapitom es egy fel szilvat a kozepere teszek majd gombocca formazom
Vizet forralok es kifozom a gombocokat,fel kell jojjenek a viz tetejere
Zsemlemorzsat piritok keves vajon vagy margarinon
A gombocokat bele forgatom
Fahejas porcukorral talalom...

Trükkök, tippek, praktikák:


A szilvasgomboc,klasszikus magyar etel.. mint a Vargabeles,Turosgomboc,Lekvaros derelye(baratfule)...

SZILVASGOMBOC

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olaszos húsgombócok
Olaszos húsgombócok

Darált húst fűszereztem – sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. Hozzáadtam tojást és zabkorpát Golyókat formáztam és sütőpapírra tettem a golyókat. Előmelegített sütőben k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Pizzatészta kenyérsütőgépben
Pizzatészta kenyérsütőgépben

A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütőgépbe, majd a tésztaprogramot (1:50 perc) kell elindítani. Amikor kész a sütőt begyújtsuk. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük pizza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos ragus sajtos tészta
Paradicsomos ragus sajtos tészta

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legjobb nokedlirecept
A legjobb nokedlirecept

Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjana...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk