1/2 kg.szilva
1 kg krumpli
liszt
1 tojas
1/2 dl olaj
zsemlemorzsa
orolt fahej
porcukor
A szilvat megmosom,kimagozom
A krumplit megfozom es krumpli torovel osszetorom
Hozza adom a tojast,sot,olajat es lisztet amennyit felvesz....ne legyen kemeny a massza
Egy kanalnyit kiveszek a masszabol gombocca formalom majd ellapitom es egy fel szilvat a kozepere teszek majd gombocca formazom
Vizet forralok es kifozom a gombocokat,fel kell jojjenek a viz tetejere
Zsemlemorzsat piritok keves vajon vagy margarinon
A gombocokat bele forgatom
Fahejas porcukorral talalom...
A szilvasgomboc,klasszikus magyar etel.. mint a Vargabeles,Turosgomboc,Lekvaros derelye(baratfule)...
Vajon vagy zsíron zsemlemorzsát piritunk Túró, tojás sárgája , búzadara, liszt, pici só> összedolgozni + felvert tojás fehérje. Forrásban lévő sós vízben főzzük (kb 5 perc), zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsomagoljuk ki utána vegyük ki a csomaglosából és egy lábásba tegyünk vizet forraljuk fel basszuk bele a tésztát amint kész lehet enni
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojás sárgáját, a kikapart vaníliamagot, a porcukrot és a lisztet. Alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét habosra keverjük, és ezzel laz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű