Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS KARFOLLEVES


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 kis fej zellergumo
1 kis fej hagyma
1 db.kápia paprika
1 paradicsom
1 leveskocka
so,bors
2 dl tejföl
1 kis kanál liszt
olaj a hagyma parolasahoz

Elkészítés:


A zellergumot, sárgarépát kockakra vagtam.
A hagymat aprora vagtam.
Keves olajon uvegesre paroltam a hagymat, utana hozzaadtam a sárgarépát,zelergumot, es egyutt is paroltam.
Felontootem annyi vizzel, hogy jol ellepje, hozzaadtam a leveskockat,sot,borsot.
Kozben a karfiolt megmostam, es rozsáira szedtem.
Amikor a zeller,es a sárgarépa kissé megpuhult, hozzatettem a karfiolt.
Vizzel potoltam, ha kell, utana fűszerezzük.
Addig főztem, ameddig a karfiol megpuhult.
Nem kell tul puhára főzni a karfiolt, mert szétesik.
A végén a tejfölt elkevertem a liszttel csomomentesre, es lassan a leveshez öntöttem.
Haggytam,hogy egyet lobbanjon, es elzartam a tüzet...

TEJFÖLÖS KARFOLLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Louvana(finom leves)
Louvana(finom leves)

A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst. Puhára főzzük, sűríteni nem kell sem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tavaszi húsgombócleves
Tavaszi húsgombócleves

A levescsontot jól mosd meg és tedd fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, szórd a lébe az egész borsot és a sót. Főzd egy óráig. Ha sok víz fő el, pótolj egy kicsit A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hack Irén
Frankfurti leves egyszerűen
Frankfurti leves egyszerűen

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Agglegényleves
Agglegényleves

A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zsiradékot felhevítjük, enyhén megpirítjuk benne a vékony csíkokra vágott sonkát, majd kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk