1 nagy fej karfiol
2 szál sárgarépa
1 kis fej zellergumo
1 kis fej hagyma
1 db.kápia paprika
1 paradicsom
1 leveskocka
so,bors
2 dl tejföl
1 kis kanál liszt
olaj a hagyma parolasahoz
A zellergumot, sárgarépát kockakra vagtam.
A hagymat aprora vagtam.
Keves olajon uvegesre paroltam a hagymat, utana hozzaadtam a sárgarépát,zelergumot, es egyutt is paroltam.
Felontootem annyi vizzel, hogy jol ellepje, hozzaadtam a leveskockat,sot,borsot.
Kozben a karfiolt megmostam, es rozsáira szedtem.
Amikor a zeller,es a sárgarépa kissé megpuhult, hozzatettem a karfiolt.
Vizzel potoltam, ha kell, utana fűszerezzük.
Addig főztem, ameddig a karfiol megpuhult.
Nem kell tul puhára főzni a karfiolt, mert szétesik.
A végén a tejfölt elkevertem a liszttel csomomentesre, es lassan a leveshez öntöttem.
Haggytam,hogy egyet lobbanjon, es elzartam a tüzet...
Először is megpucoljuk a zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát. Kevés zsiradékon üvegesre píritjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott zöldségeket is hozzáadjuk, pár perc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBeáztatom a csontokat, közben megtisztítom a zöldségeket. Egy fazékban felteszem a csontot főzni kb 4l vízben. Mikor felforrt akkor leöntöm a levet róla és ismét öntök rá kb 4l viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű