70 dkg csirke felsocomb
1 nagy fej hagyma
so, bors, piros paprika
2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
olaj a hagyma parolasahoz
A hagymat szalasra vagtam es olajban uvegesre paroltam
Hozza adtam a csirkecombokat es egyutt is paroltam amig a hus kifeheredett
Ekkor fuszereztem: so,bors,piros paprika,es felontottem annyi vizzel,hogy eppen csak ellepje
Lassu tuzon foztem,kozben megrazogattam(nem kavartam),hogy a hus ne torjon ossze
Ha szukseges,akkor meg potolni kell,mindig csak keves vizzzel,hogy inkabb magaban parolodjon mind vizben fojjon
Amikor felig puha,akkor hozza adtam az aprora zuzott fokhagymat
Mikor a hus megpuhult,ovatosan kiszedtem egy talba es felretettem
A lisztet elkevertem keves vizzel csomomentesre es hozzaadtam a tejfolt,ezzel is jol elkevertem,majd lassan a paprikas levehez kavartam
Visszatettem a combokat a tejfolos martasba,es egyutt meg par pillanatig foztem...
Hejaban fott,es olajban forgatott krumplival talaltam...
Eredetileg nokkedlivel talaljak,de jo krumplival,rizzsel,tarhonyaval,csigatesztaval...
A paprikás csirke vagy csirkepaprikás (angolul chicken paprikash, franciául poulet au paprika à la hongroise, németül paprikahuhn, az osztrákoknál paprikahendl) a paprikásfélék közé tartozó magyar nemzeti étel. Nem keverendő össze a csirkepörkölttel (angolul chicken goulash), hiszen az tejföl nélkül készül. A legnépszerűbb magyar ételek egyike, hungarikum, mert megvan benne minden, ami a magyar konyhát jellemzi: fűszerpaprika, bors, vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, tejföl, hús.
A magyar konyha mintegy kétszáz éves múltra visszatekintő jellegzetes képviselője. A magyar nemzeti ételek említésének gyakorisági sorrendje: gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves, túrós csusza....
Wikipedia
A csirkemellet megmossuk, majd hosszúkás csíkokra vágjuk. Enyhén sózzuk. A tojásfehérjét a keményítővel, kevés sóval és borssal simára keverjük. A csirkecsíkokat a fehérjében me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra töröljük, fűszeres lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük. (Én szeletelt hagymát és fokhagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy teflon edény aljára 1 kávéskanál olívaolajat öntünk /vagy a pumpás olajspriccelőből egy nyomásnyit/, rátesszük a felkarikázott hagymát, jól átpároljuk, pirítjuk. Utána jöjjön a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst vékonyra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felverjük, kikeverjük a kefirrel vagy a joghurttal, és a sajttal, majd egy akkora tepsibe öntjük, hogy ne legyen túl vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű