4 db. nagyobb krumpli
5 tojás
só , bors (ízlés szerint)
vegeta (elhagyhato)
olaj
A krumplit hejaban megfozom, es teljesen kihutom.
Megtisztitom a hejatol, es a reszelo nagyobb lyukjan lereszelem.
Fuszerezem izles szerint, so,bors,vegeta.
A tojasokat egy kulon edenyben felverem.
A krumplihoz adom, ha nem eleg folyos a massza, akkor még teszek tojast hozza.
Egy teflon serpenyoben keves olajat teszek, es amikor forro az olaj, de nem tul forro, akkor egy nagy kanallal teszek a masszabol.
Szepen elegyengetem, amikor a szele kezd pirulni, akkor egy lapat segitsegevel megforditom, es a masik felet is megsutom.
Ebbol az adagbol kb, 4 lepeny lesz.
Talalhatjuk fozelekkel, de jo szaftos hussal is.
Magaban is finom ketchuppal , vagy paradicsommal.
Elkészítés A páchoz összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény, ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírrétegge...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA chia magot elkeverjük a tejjel és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. A zabkásához összekeverjük a vizet és a zabpelyhet és lassú tűzön sűrűre főzzük. A tetejére mazsolát szórun...
Elkészítési idő: 1 éjszaka Nehézség: KönnyűA gesztenyéket minimum 2 órára vagy egy éjszakára vagy egész napra áztassuk vízbe. Ezután egyesével X-alakot vagdossunk az oldalára. Tegyük sütőparírral bélelt tepsire, fedjük le...
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű