2 tojas
20 dkg liszt
4-5 dl szodaviz
pici so
olaj
Vaniliakrem :
2 tasak vanilia puding (fozos)
4 evokanal cukor
6 dl tej
5 dkg vaj,vagy margarin
Csokiszosz :
10 dkg porcukor
1 evokanal kakaopor
4-5 evokanal forro viz
1 evokanal olaj
A szokasos módon elkeszitjuk a palacsintat
Vaniliakrem :
A pudingport keves hideg tejjel csomomentesre keverjuk
Utana hozza ontjuk a tobbi tejet es a cukrot,es krémmé fozzuk
Meg melegen hozzakeverjuk a vajat
Hulni tesszuk
Amikor a krem legalabb langyosra hult,akkor megtoltjuk a palacsintakat
Ha a kremet túl sürünek talaljuk,akkor keves tejjel higitjuk
Csokiszosz :
A porcukrot,a kakaoport osszekeverjuk simara,es allando keveres mellett hozza ontjuk a lobogo forro vizet
Utana hozzakavarjuk az olajat
A palacsintakat megkenjuk a kremmel,es haromszogbe hajtjuk
Csokiszosszal talaljuk...
tejet lábosba öntöm, hozzáadok 2-3 evőkanál porcukrot, felforralom. Amíg a tej felforr, kettévágom a zsemléket, s elkészítem a tölteléket. A félbevágott zsemléket kibelezem, tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 bögre tönkölylisztet, 1 bögre nádcukrot, 1 csomag sütőport, 1 teáskanál szódabikarbónát, 4 evőkanál kókuszreszeléket, 3 evőkanál kakaót összekeverünk. Hozzákeverünk 0,5 bögre sző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a mogyoróvajas tölteléket készítjük el. A mogyoróvajat a nádcukorral eldolgozzuk. Amikor már összeállt a massza, akkor hengeré formázzuk, majd 32 egyenlő darab kis részre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű