Tészta:
12 tojásból vastag piskótalapot sütök (24 × 35 cm), amit kihűlés után kettévágok
Krém:
10 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
20-25 dkg vaj vagy margarin, esetleg 3 dl habtejszín
Hab:
2 dl habtejszín
Forrás: http://webcukraszda.hu/karamell-kocka-2/
Egy vastag aljú edényben 10 evőkanál porcukrot olvasztok (szárazon, nem kell hozzá semmi). Lassú tűzön kell végezni, nehogy megégjen. Ezután 2 csomag vaníliás pudingot kicsi tejjel csomómentesre keverek, majd félreteszem. Közben felmelegítek 1 liter tejet. Amikor már szép borostyánszínű a karamell, akkor ráöntöm a tejet (vigyázva, mert felcsap a gőz!), és addig kevergetem, míg a karamell teljesen feloldódik. Ekkor felforralom, mehet hozzá a tejben oldott pudingpor, végül besűrítem. Már ekkor nagyon kellemes karamellíze van a krémnek. Hagyom kihűlni. Ízlés szerint habosra kevert vajjal vagy margarinnal is elkeverhetjük, de én felvert tejszínhabhoz kevertem hozzá a kihűlt krémet. Így egy lágy, és nem túl nehéz krémet kaptam, enyhe karamellás ízzel.
Az egyik tésztalapra rásimítom a krémet, befedem a másik lappal, majd ízlés
Forrás: http://webcukraszda.hu/karamell-kocka-2/
A vajat habosra kavarni a tojássárgákkal,cukorral és vanillin cukorral.Hozzáadni a darált diót,lisztet,végül a tojások habját. A meggyet a tetejére szórjuk. 180 fok, 30 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hozzá adunk 3 evőkanál kakaó port, 2 tojást, fahéjat és 1 bögre forró vizet. Lisztezett formában sütjük meg.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. 2. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a kristálycukrot. 3. Adjuk hozzá először a tojás sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral összefőzzük, majd belekeverjük a vajat, a kakaót, a tejport és a puffasztott rizst. Alaposan összekeverjük, formába töltjük és hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű