Családireceptkönyv.hu

Villámgyors kakaós csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 10 evőkanál olaj
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- kb. 2 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 7 evőkanál porcukor
- 4 csapott evőkanál kakaópor

Elkészítés:


1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha, inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad. (forrás: Gabriella konyhája)

Villámgyors kakaós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katka
Reszelt túrós
Reszelt túrós

A vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Almás-fahéjas kókuszgolyó
Almás-fahéjas kókuszgolyó

A meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Linzer Tölcsér
Linzer Tölcsér

Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk