4 db édesburgonya
20 dkg sajt
4 szelet bacon
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál olivaolaj
2 szál metélőhagyma 0.5 db paprika
0.5 csokor petrezselyem
bors
Az édesburgonyát mosd meg, a héját dörzsöld meg, majd szurkáld meg villával, hogy a gőz távozhasson belőle. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg olajjal, és süsd 200 fokon 50 percig. Amikor már puha, a belsejét óvatosan kapard ki, hogy a héja meg ne sérüljön.
Az édesburgonya belsejét keverd össze az apróra vágott paprikával, a tejföllel, a metélőhagymával, majd fűszerezd sóval, borssal. Ha nem fogyózol, rakj hozzá pirított bacont. Töltsd vissza az édesburgonyába, majd tegyél rá reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 15 percig, vagy addig, amíg a sajt rá nem olvad. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.
Az egészséges édesburgonya egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és most már sok helyen beszerezheted. Így nincs akadálya, hogy elkészítsd belőle ezt a zamatos, töltött fogást. Jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos krumpli, és több benne a rost. A zöldségekkel töltött édesburgonyával nem lesz sok dolgod.
A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagadót előkészítem sózom és borsozom kívül és belül majd félreteszem. Közben már odateszem a tészta főzővizét amit alaposan megsózok, amikor felforrt beleteszem a tésztát és újr...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA sertéscombot kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a zsírt vagy az olajat és megpirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA savanyú káposztát megkóstoljuk, ha nagyon savanyú, átmossuk. Kevés olajon megpároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, olajon megdinszteljük. Ha a hagyma már üveges, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű