Családireceptkönyv.hu

krumplis recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál vaj
1 cikk fokhagyma
6 darab, közepes méretű krumpli, megpucolva, felszeletelve
1,5 bögre tejföl
1 bögre reszelt sajt
1 bögre reszelt parmezán
1 bögre csirke alaplé
3 evőkanál liszt
1 kiskanál szerecsendió

bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki.
A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját.

2. lépés: Tegyünk oda egy edényt a tűzre, majd olvasszuk fel a 3 kanál vajat, adjuk hozzá a lisztet, a szerecsendiót, a sót, borsot.
Óvatosan keverjük hozzá a tejfölt és a csirke alaplevet, és forraljuk fel az egészet, utána állítsuk a sütőt kis tűzre, és hagyjuk még ott 3 percig. Ezután vegyük le teljesen a tűzről, majd adjuk hozzá a sajtot, és addig kevergessük, amíg az egész össze nem áll.

3. lépés: A tepsibe szépen rakjuk le rétegesen a krumpli szeleteket, sózzuk, borsozzuk a rétegek között, ezután öntsük rá a sajtos, tejfölös öntetet, hogy a burgonyákat ellepje.

4. lépés: A tetejét szórjuk meg parmezánnal, és mehet is 45–60 percre a sütőbe.
Ha aranybarnára és ropogósra elkészült, jöhet a tálalás és a falatozás.

krumplis recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

Egy közepes nagyságú tálban keverd össze a darált húst, a nagyon apróra vágott hagymát, a nyers rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Dolgozd össze jó alaposan, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sonkás-sajtos kelbimbó
Sonkás-sajtos kelbimbó

A kelbimbót felengedés nélkül sós vízben puhára főzzük. Közben besamellt készítünk: 3 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Levév...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Dubarry szelet
Dubarry szelet

A karfiolt kisebb rózsákra szedjük é ssós vízben megfőzzük. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és lisztbe forgatjuk, majd olajban elősütjük. Ebből az olajból pecsenyelevet készítünk:...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilonka
Toros káposzta_Klári
Toros káposzta_Klári

A körmöt , a farkot kb egyforma darabokra vágjuk,a többi húst kicsit nagyobb kockára. Megolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összevágott húsokat, megsózzuk,borsozzuk bőven,és fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk