Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gombával bélelt karalábé


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre:

8 fiatal karalábé
1 közepes vöröshagyma
15 dkg gomba
15 dkg főtt sonka
1 tojás
1 evőkanál olaj
1,5 dl húsleves kockából
diónyi vaj
petrezselyem
kakukkfű
bors

Elkészítés:


A karalábékat hámozd meg, és enyhén sós vízben főzd (a forrástól számítva) 15 percig. Majd vedd ki, s vájd ki a belsejüket (fél-egy centi vastag faluk maradjon), a hulladékot vágd apró kockákra. A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon párold üvegesre, majd dobd rá a megtisztított, felaprózott gombát, s sóval, borssal párold félpuhára. Hagyd kihűlni, majd add hozzá az apróra vágott sonkát, a csipetnyi kakukkfüvet, a felaprított karalábéhúst, s ezt alaposan dolgozd össze a tojással. A masszával töltsd meg a kivájt karalábékat, a fejeket tedd tepsibe, öntsd alájuk a húslevest, s előmelegített sütőben, fólia alatt, mérsékelt tűznél párold kb. 20 percig. Ekkor vedd le a fóliát, kend meg olvasztott vajjal a töltött karalábékat, s végül süsd pirosra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gombafasírt
Gombafasírt

A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk és felaprítjuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymát és a gombát, nagyjából 5 percig sütjük. A kenyeret a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szilvia
EGYSZERŰ SZILVÁS GOMBÓC
EGYSZERŰ SZILVÁS GOMBÓC

A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére. A megtiszított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjü...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
SZUPER SZAFTOS BARNA SÖRÖS PÁSZTORPITE
SZUPER SZAFTOS BARNA SÖRÖS PÁSZTORPITE

A húst felkockázzuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát. Kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szárazföldi paella
Szárazföldi paella

A finoman sózott-borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd félretoljuk a serpenyőben és mellette a nagyon finomra vágott lilahagymát üvegesre pároljuk. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk