fél kg csirkemáj
10 dkg bacon vagy rendes szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 hegyes, erős zöldpaprika
1 kg burgonya
majoránna
delikát
bors
cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
2 evőkanál zsír (vagy olaj)
2 evőkanál liszt
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.
A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.
A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.
Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal is!
A csirkemell egyik felét felszúrom és belefűzöm a kolbászt, a másik felét felszeletelem és a szeleteket megkenem kenőmájassal és feltekerem, majd sütőben megsütöm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót és a répát sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és előkészített csirkeszárnyakat kend át olajjal, sózd meg, majd forgasd át a lisztben. A szárnyakat sorakoztasd kiolajozott tepsibe, és 200 fokon süsd 20 percig. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát pároljuk meg az olajon, és amikor üveges, tegyük bele a kockákra vágott paprikát, majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütjük, és hozzátesszük a felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű