menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és hagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg csirkemáj
10 dkg bacon vagy rendes szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
1 hegyes, erős zöldpaprika
1 kg burgonya
majoránna
delikát
bors
cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
2 evőkanál zsír (vagy olaj)
2 evőkanál liszt

Elkészítés:


A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.

A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.

A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem kell ragaszkodni a csirkéhez, remekül működik a sertés májjal is!

Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és hagyma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csirkés bulgur egytál
Csirkés bulgur egytál

A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bográcsban főtt kapros csirke
Bográcsban főtt kapros csirke

A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom. (A combokat kétfelé, a mellet négyfelé darabolom.) A megtisztított vöröshagymát vékonyra karikázom, az előzőleg megmosott uborkát ped...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb gombával töltve
Csirkecomb gombával töltve

1. A csirkecomb bőrét az ujjunkkal fellazítjuk, és a megtisztított felszeletelt gombát a hús meg a bőr közé csúsztatjuk. 2. Utána a húst fűszerekkel, margarinnal bedörzsöljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Tarjával, tojással töltött csirkecombok
Csirkecomb - Tarjával, tojással töltött csirkecombok

1. A zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. 2. Kézzel a csirkecombok bőre alá n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk