2 egész csirkemell
30 dkg csiperke gomba
2 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 csemegeuborka
2 dl tejföl
2 dl csirkehúsleves (kocka is lehet)
1 dl száraz fehérbor
1 evőkanálnyi pirospaprika
petrezselyem
só
frissen őrölt bors
olaj
A húst vágjuk csíkokra, sózzuk meg és tegyük félre egy kicsit.
Ezután kevés olajon hirtelen pirítsuk meg, majd szedjük ki a serpenyőből.
A visszamaradt olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Ha már kezd szine lenni, öntsük fel a fehérborral és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá annyi húslevest, hogy félig ellepje. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a húst.
Kb. 10 perc elteltével adjuk hozzá a feldarabolt csemegeuborkát, a tejfölt és a pirospaprikát. Forraljuk össze egy kicsit, majd zárjuk el a gázt alatt.
Felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A csirkecombokat kézzel megtöltjük a az alábbi összetevőkkel: 2 db főtt tojás összekockázva, 15 dkg füstölt tarja felkockázva, 2 db tejbe áztatott zsemlye kinyomkodva, kevés őrölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA borsót enyhén sós vízben, kb. 15 perc alatt megfőzzük, ha kész, leszúrjük. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben megforrósított olajon 3-4 perc alatt ü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmosom, leszedem róla a hártyákat, csíkokra vágom. Közepes serpenyőben olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáöntöm a csirkecsíkokat, és fehéredésig keverget...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA májakat leforrázzuk ,lecsöpögtetjük róla a vizet , félbevágjuk és mindegyiket betekerjük egy szalonnacsíkba.fogvájóval rögzitjük a bacon szeleteket Az ismert módon bepanírozzuk...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű