6 db csirkecomb
1 kg burgonya
1 nagy csokor petrezselyem
7 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A húsokat átkenjük a fűszerekkel és forró olajban 10 perc alatt félig átsütjük, majd félretesszük. Közben a burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük és fűszerezzük. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyem felét is rászórjuk, majd a húsokat a tetejére tesszük és a zsiradékot is ráöntjük. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Néha megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön és ha szükséges, egy kevés – 0,5 dl vizet is önthetünk alá, hogy ne égjen oda. Amikor megsült, a maradék petrezselymet rászórjuk és kínáljuk.
1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet és fűszerezzük ízlés szerint. 2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 3. A jénai tálat kivajazzuk. 4. Feltörjük a tojást, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombok mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajat hevítünk egy forró serpenyőben és 2-3 perc alatt mindkét felüket pirosra sütjük. A húst félretesszük, majd a marad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst nagy szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanálnyi mustárral átkenjük, fóliával letakarjuk és 1-2 órán át pihentetjük. Ezt követően a hagymát és a paprikát fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű