6 csirkecomb
1 kisebb hagyma
2 paprika
2 nagy paradicsom
lestyán levél
só, bors
olívaolaj
A körethez:
1 kg burgonya
1 hagyma
1 dl paradicsomlé
só, bors
olívaolaj
A megtisztított hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a húsokat is.
Amikor feldobja a levét, visszavesszük a lángot és fűszerezzük.
A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, majd turmixoljuk és leöntjük vele a húst.
Hozzáadjuk a lestyán levelet és puhára főzzük a paradicsomos szószban.
Közben a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a paradicsomlével.
Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a burgonyát ellepje, fűszerezzük és hagyjuk főni.
A köret elfövi a levét, de mennyei íze lesz, a hús pedig kellemesen szaftos lesz mikor elkészül
a szalonnát 1 kanál zsírban félig ki sütőm,bele teszem a csirkemell csíkokat,és meg pirittóm,,közben a rizst meg párolóm.mikkor a hús meg pírult,bele teszem a fűszereket,borsót,és...
Elkészítési idő: 50 percA húson és az almán kívül a többi hozzávalót egy tálba mérem, és habverővel simára kikavarom. A húsokat beleforgatom a mártásba, és egy sütőtálba egymás mellé pakolom. Az almát m...
Elkészítési idő: