Családireceptkönyv.hu

Szószos csirkecombok paradicsomos-hagymás burgonyáva


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 csirkecomb
1 kisebb hagyma
2 paprika
2 nagy paradicsom
lestyán levél
só, bors
olívaolaj

A körethez:
1 kg burgonya
1 hagyma
1 dl paradicsomlé
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:


A megtisztított hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a húsokat is.
Amikor feldobja a levét, visszavesszük a lángot és fűszerezzük.
A paradicsomot és a paprikát megtisztítjuk, majd turmixoljuk és leöntjük vele a húst.
Hozzáadjuk a lestyán levelet és puhára főzzük a paradicsomos szószban.
Közben a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a paradicsomlével.
Annyi vizet adunk még hozzá, hogy a burgonyát ellepje, fűszerezzük és hagyjuk főni.
A köret elfövi a levét, de mennyei íze lesz, a hús pedig kellemesen szaftos lesz mikor elkészül

Szószos csirkecombok paradicsomos-hagymás burgonyáva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós csirkeszárnyak
Ropogós csirkeszárnyak

Elkészítés ideje: 30 perc. Elkészítés menete: Roppant egyszerű dolgod van. A szárnyakat mosd át jó alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas tálkába törd bele a fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sárgabarackos bundában sült csirkemell
Sárgabarackos bundában sült csirkemell

1. A barackot cukros vízben felforraljuk, félretesszük, hagyjuk állni 20 percet, hogy megpuhuljon. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percig állni hagyjuk....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Zúzapörkölt
Zúzapörkölt

A zúzát megtisztítjuk és félbevágjuk. Zsíron megdinszteljük a hagymát nagyjából 8 perc alatt, majd rádobjuk a zúzát és alaposan megpirítjuk. Mehet rá a kömény és a pirospaprika, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mustáros-fokhagymás csirkecomb
Mustáros-fokhagymás csirkecomb

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk