Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bámulatos csirkepörkölt nokedlivel! Ropogós sült hús


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkehús (comb, szárny tetszés szerint)
1 nagyobb vöröshagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
csipetnyi őrölt csili
só, bors
olaj
A nokedlihez:

20 dkg liszt
2 nagy tojás
1 dl víz
só, bors

Elkészítés:


hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húsokat. Pár percig pirítjuk a húsokat, majd öntünk alá egy kevés vizet és fűszerezzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, de vigyázzunk, hogy sűrű szaft legyen, ne legyen túl híg. Amikor a húsok már majdnem puhák, hőálló tálba tesszük őket, a tetejüket átkenjük kevés olajjal és 200 fokos sütőben néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk. A szaftot is levesszük a tűzről és félretesszük. Amíg a hús megsül, elkészítjük a nokedlit: a lisztet, a tojást, a vizet és a fűszereket összekavarjuk. A tésztát simára kavarjuk, ha nagyon sűrű, még egy kevés vízzel lágyíthatjuk. Forró vízbe szaggatjuk a nokedlit. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, majd a szaftba tesszük. Tálba szedjük és ráhalmozzuk a megsült húsokat. Tejfölt, savanyúságot kínálunk mellé.

Forrás: ketkes.com

Trükkök, tippek, praktikák:


A hagyományos csirkepörkölt is isteni, de nekünk így jobban ízlik, mert a hús ropogós és fenséges! Jó sok nokedli, egy kis uborkasaláta, finomabb vacsora nincs is!

Bámulatos csirkepörkölt nokedlivel! Ropogós sült hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tüzes göngyölt csirkemell recept
Tüzes göngyölt csirkemell recept

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A csípős paprikát négy szeletbe vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelet füstölt tarját,mozzarella sajtot, 1-1 szelet c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Csípős-joghurtos csirkeszárny
Csípős-joghurtos csirkeszárny

A megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: evilany
Resztelt máj
Resztelt máj

A leveskockát feloldjuk 0.5 dl forró vízben. A májat kisujjnyi csíkokra vágjuk,kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, bele a máj, fűszerek, kevergetjük és 5 perc múlva felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozsdás csirke
Rozsdás csirke

A kisütésnél nem fontos a zsiradék, de aki szeretné, hogy hirtelen ropogósra süljön, az őre akkor lehet 1 evőkanál olaj alá, vagy önmagában mehet egyből a serpenyőbe, vagy a tepsib...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk