Hozzávalók
1 db csirkemell
1 kg kis hagyma
30 dkg szalonna
házi kolbász
A hús pácolásához
2 ek olaj
bors
só
mustár
fokhagyma
A csirkemellet pácoljuk be minél korábban, akár 1-2 nappal előbb is. Ezután rakjunk tüzet, és egy nagyobb rácsra helyezzük rá a nyársakat, amelyekre feltűzdeltük a csirkemellet, a hagymát, a szalonnát és a házi kolbászt. Addig süssük, amíg úgy nem látjuk, hogy ropogós és puha nem lett a hús is.
A házi uborka kitűnően illik hozzá.
A zöldbabot megtisztítjuk 3-4 centis darabokra vágjuk és 5 percig forrásba lévő, sós vízben főzzük. A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsiradékon, kissé megpirítjuk; majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mellfiléket aránylag vékony szeletekre vágjuk, és az elkészítést megelőző este beáztatjuk a tejbe, amibe belekerül a zúzott fokhagyma is. Másnap a filéket jól lecsöpögtetjük, mi...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: NehézA kacsacombokat nagyon alaposan megtisztítjuk. A bőrös oldalát kicsit bevagdoshatjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy lefedhető hőálló tálba vagy magasabb falú tepsibe rakju...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű