- 1 bőrös- csontos felső pulykacomb (kb. 1,2 kg)
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g füstölt húsos szalonna
- só, bors
- 2 fej közepes hagyma
- 1 ág rozmaring (20 cm-es)
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 e. k. olaj
- 800 g burgonya
- 3 karcsú szál póréhagyma
- 4 közepes, savanykás alma
- 1 dl szűrt almalé
A pulykacombokat leöblítjük, bőrös oldalára fektetve késheggyel sűrűn megszurkáljuk, és a nyílásokba nyomkodjuk a vékony csíkokra vágott fokhagymát és szalonnát. Bedörzsöljük sóval és borssal, sütőedénybe fektetjük, mellédobjuk a gerezdekre szelt hagymát és a rozmaringágat, aláöntjük a bort, meglocsoljuk az olajjal, alufóliával letakarjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra szeljük. A póréhagymákat megtisztítjuk, fehér és világoszöld részüket felkarikázzuk, mindkettőt a hús mellé szórjuk. Kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, fedetlenül visszatesszük a sütőbe.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vagy hámozatlanul vékony gerezekre szeljük, magházukat kiemeljük. 30 perc elteltével a burgonya-póré ágyra terítjük, összeforgatjuk, felöntjük az almalével, és a pulykacombbal együtt aranybarnára pirítjuk (további 30-35 perc).
A hús tetejét zöldfűszerrel díszítjük, és a sütőedényben, a zöldségekkel együtt tálaljuk. Mivel melegben nemigen lehet szépen szeletelni, inkább kanállal-villával bontjuk le a csontról a húst.
A combokat sütés előtt 2 órával sózzuk, borsozzuk. A savanyú káposztát, a finomra vágott hagymával, a cikkekre vágott birsalmával és a fűszerekkel összekeverjük. Egy cserépedénybe...
Elkészítési idő:Felcsíkozzuk a csirkemellet, nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, majd az utóbbit megpirítjuk olajon. Hozzáadjuk a csirkemellet, amelyet fehéredésig sütünk. Amikor átsült, felöntj...
Elkészítési idő:A combokat kicsontozom, 5-6 cm szélesre darabolom, fűszerkeverékkel bedörzsölöm. Serpenyőbe olajat hevítek, és a húsokat mindkét oldalán át pirítom. Meglocsolom, konyakkal, és megg...
Elkészítési idő: