Csirke zacskóba rázva ;)
A pácolás ideje 0,5-1 óra, akár egy sima hétköznap is könnyen elkészíthetjük a sütőben.
(De ha van lehetőség rá, érdemes faszénparázson sütni. )
Hozzávalók
Pác
240 ml sima joghurt
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
½ ek szárított oregano
1 közepes citrom finomra reszelt héja
1-2 ek friss citromlé
½ tk só
frissen őrölt feketebors
¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben megolvasztjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst mosd meg és mind a két oldalát kend be sóval és borssal. Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat és a húsok mindkét oldalát pirítsd meg. A megpirított húsokat tedd egy sütőfo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűvöröshagymát kevés olajon üvegesre párolok egy kanál víz hozzáadásával--/a víz gőzzel távoznak azok az anyagok ami bántja az epét és a gyomrot../beleteszem a ketté vágott combokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát kevés olajon megpirítom. Darált húsból fasírtmasszát készítek. Megfőzök 5 db tojást, fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem. Erre a karikára vágott krump...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű