Csirke zacskóba rázva ;)
A pácolás ideje 0,5-1 óra, akár egy sima hétköznap is könnyen elkészíthetjük a sütőben.
(De ha van lehetőség rá, érdemes faszénparázson sütni. )
Hozzávalók
Pác
240 ml sima joghurt
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
½ ek szárított oregano
1 közepes citrom finomra reszelt héja
1-2 ek friss citromlé
½ tk só
frissen őrölt feketebors
¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
Pácat összeállítjuk, majd a húst átforgatjuk benne, vagy bedörzsöljük vele (nagyon csípheti a kezünket!!). Hűtőben min. Pár órát hagyjuk pácolódni. Serpenyőben pici olajat forrósí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük. 220 fokra felemeljük a sütő hőm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra! 2. Keverd össze a fűszerbunda hozzávalóit 3. Bélelj ki egy sekély sütőtálat alufóliával. 4. Olvaszd fel a vajat egy lapos tálkában. 5....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű