Csirke zacskóba rázva ;)
A pácolás ideje 0,5-1 óra, akár egy sima hétköznap is könnyen elkészíthetjük a sütőben.
(De ha van lehetőség rá, érdemes faszénparázson sütni. )
Hozzávalók
Pác
240 ml sima joghurt
2 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, zúzva (a recept kifejezett fokhagymás, lehet a mennyiséget csökkenteni!)
½ ek szárított oregano
1 közepes citrom finomra reszelt héja
1-2 ek friss citromlé
½ tk só
frissen őrölt feketebors
¼ csokor friss petrezselyem, apróra vágva
1,5 - 1,8 kg csirkehús (darabok)
Keverjük össze a pác hozzávalóit, forgassuk bele a húst, hogy mindenhol belepje, tegyük minimum fél órára a hűtőszekrénybe. Használhatunk ziplock/simítózáras zacskót a pácoláshoz.
Rendezzük el a húsokat egy tepsiben, 190 °C hőmérsékletű előmelegített sütőben 45-60 perc alatt sül aranybarnára.
A hagyma és fokhagyma pirítása után mehet hozzá a hús, mikor fehéredni kezd, sózom, borsozom, hozzáöntöm a paradicsompürét. Mire a hagyma szétfő, a hús is kellő állagú lesz. Fűszer...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA csirke szárnyaknak a végét levágom a többi részét mosás után besózom. A ketchupot egy edénybe teszem, hozzáadom a cukrot, a szilvát, és összeturmixolom az összes hozzávalót. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A brokkolit melegítsd fel hogy kiengedjen, majd botmixerrel zúzd össze a tejszínnel és némi sóval. Fokhagymát is tehetsz bele de nélküle is finom. 2. A csirkemellfilét szeletel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű◾️A csirkemellet vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra és kevés forró olajon hirtelen süssük meg. ◾️Ízlés szerint sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál citromlét, a bort, az elmorzsolt húslev...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű