- 50 dkg csirkemell
- 2 db nagy alma
- 1 dl méz
- 1 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
- rozmaring
- olaj
A csirkemellet felszeleteljük úgy, hogy nagyobb érméket kapjunk, sózzuk, borsozzuk. Az almákat kettévágjuk, magházát kivágjuk és felszeleteljük. Közepes tepsit vagy jénai tálat kiolajozunk, és váltakozva belerakjuk a húst és az almát. A mézet meglangyosítjuk és elkeverjük a borral, végül ráöntjük a húsra. Megszórjuk rozmaringgal. 30 perc alatt, 175 fokon készre sütjük.
A megmosott és szárazra törölt combokat ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűsirkecomb 60 dkg csirke alsócomb ("dobverő") csirke fűszersó ízlés szerint 1 késhegynyi dijoni mustár (combonként) fekete bors ízlés szerint só ízlés szerint 1 ek libazsír (e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellet szeletekre vágjuk majd kiklopfoljuk. Megszórjuk ízlés szerint valamilyen fűszersóval vagy sóval és borssal a szeleteket. Minden szeletre bacont vagy sonkás felvágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, majd, kisméretű kockákra vágjuk. Sózzuk, és félre tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagyma nyomón átnyomjuk. Vöröshagymát megpucoljuk apróra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű