3 egész csirkecomb
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
néhány szál kakukkfű
néhány levél bazsalikom
25 dkg koktélparadicsom
25 dkg fehér bab konzerv
fél chili aprítva, só
néhány szelet kolozsvári szalonna
3 dl víz
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok, kiszedem a lábasból a hagymát és a megsózott, egész csirkecombokat, hirtelen a forró olajban megpirítom.
Visszateszem a hús mellé a hagymát, a kakukkfüvet, az egész paradicsomokat, a babot, a chilit, a fokhagymát, a feldarabolt kolozsvári szalonnát, sózom, felöntöm a vízzel és felforralom.
Ezután lefedem a lábast és kb. 45 percet sütöm, majd leveszem a fedőt és további 15 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a combok szépen megpiruljanak és a hús alatt lévő szaft is besűrűsödjön!
Frissen készült, vajjal és sajttal felturbózott puliszkával, bazsalikommal megszórva tálalom!
Elkészítés: 1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk. 2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat kb. fél órát tejbe áztatom, ledarálom a főtt krumplival együtt, és összekeverem a többi hozzávalóval. Forró olajban kanállal kiszaggatva sütöm ki.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megmossuk, Bőrét levesszük. 2. Összekeverjük a mustárt, tejfölt, sót (vagy ételízesítőt), borsot, az apróra vágott fokhagymát és az olajat simára. A combokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az olajat egy magasfalú, fedős serpenyőbe öntjük, kisütjük benne a felkockázott szalonnát, majd kivesszük a zsiradékból a pörcöket. 2.A májakat 3-4 db-ba vágjuk, megforgatjuk li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű