1 nagy alma
8,5 dkg cukor (karamellizálni) + kevés víz
1-2 dkg mazsola
2 db tojás
5 dkg cukor
vanília aroma
fahéj
konyak
12 dkg liszt
1 tk sütőpor
7,5 dkg vaj
1 dl joghurt
1 dl főzőtejszín
85 g cukrot karamellizálunk egy teflon vagy kerámiabevonatos serpenyőben, majd hozzáadjuk a felkockázott almát és a mazsolát, kevés vizet öntünk hozzá.
A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk az 50 g cukrot a fahéjat a konyakot és a vanília aromát.
A sütőport elkeverjük a lisztel és azt is hozzáadjuk, majd az olvasztott vajat is belekeverjük.
Alaposan összekeverjük és az almára öntjük.
Fedővel letakarjuk és a tűzhelyen közepes lángon készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van.
Tányérra borítjuk úgy, hogy a felső fele kerüljön alulra.
A tejszínt és a joghurtot összekeverjük.
Egy szeletet a tányérra teszünk és a tejszínes joghurttal tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe fél evőkanál cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a zsírt, és összemorzso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél pis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZabkeksz:11 EK aprószemű zabpehely, 3 sor 86 százalékos csoki, 3 EK aszalt gyümölcs (nekem mazsola), 2 érett banán, egy csipet szódabikarbóna, mindent összekeverni és előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz