1 nagy alma
8,5 dkg cukor (karamellizálni) + kevés víz
1-2 dkg mazsola
2 db tojás
5 dkg cukor
vanília aroma
fahéj
konyak
12 dkg liszt
1 tk sütőpor
7,5 dkg vaj
1 dl joghurt
1 dl főzőtejszín
85 g cukrot karamellizálunk egy teflon vagy kerámiabevonatos serpenyőben, majd hozzáadjuk a felkockázott almát és a mazsolát, kevés vizet öntünk hozzá.
A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk az 50 g cukrot a fahéjat a konyakot és a vanília aromát.
A sütőport elkeverjük a lisztel és azt is hozzáadjuk, majd az olvasztott vajat is belekeverjük.
Alaposan összekeverjük és az almára öntjük.
Fedővel letakarjuk és a tűzhelyen közepes lángon készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van.
Tányérra borítjuk úgy, hogy a felső fele kerüljön alulra.
A tejszínt és a joghurtot összekeverjük.
Egy szeletet a tányérra teszünk és a tejszínes joghurttal tálaljuk.
A lisztet, porcukrot, átszitált sütőport, vanília kikapart belsejét jól összekeverjük hozzáadjuk a tojást és a vajat és jól összedolgozzuk ha kell kevés tejjel. 2 részre osztjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk (nem kell a fehérjét felverni). Ezt öntsük sütőpapíros tepsibe, és 170 fokos előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 30 perc). A geszteny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és belekeverjük a vajat. Továbbra is gőz fölött hagyjuk, és egymás után hozzáadjuk a hozzávalókat: az eritritet, a kakaóport, majd a lisztben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAdd all of the dry ingredients to a large bowl and whisk together. In a separate medium-sized bowl, whisk together all of the wet ingredients. Pour the wet ingredients into the d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű