Családireceptkönyv.hu

BASBOUSA(arab édesség)


Írta:

Elk. idő: 140 perc
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 és fél csésze durva dara
90 g (1 csésze) kókuszreszelék
220 g (1 csésze) porcukor
75 g (½ csésze) önkelő liszt
200 g vastag joghurt
200 g sótlan vaj, olvasztott
1 teáskanál vanília-kivonat
25-30 g hámozott mandula
tej, ha szükséges
Szirup

330 g (1 ½ csésze) cukor
250 ml (1 csésze) víz
1 tk citromlé
1 tk rózsavíz


**ANGOLUL
2½ cups coarse semolina
90 g (1 cup) desiccated coconut
220 g (1 cup) caster sugar
75 g (½ cup) self-raising flour
200 g thick yoghurt
200 g unsalted butter, melted
1 tsp vanilla extract
25–30 g blanched almonds
milk, if needed

Syrup

330 g (1½ cups) sugar
250 ml (1 cup) water
1 tsp lemon juice
1 tsp rosewater

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 190 ° C. Keverjük össze a búzadarát, kókusz, cukor, liszt, joghurt, olvasztott vajat és a vanília egy tálba. Ha a keverék úgy tűnik, túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés tejet, de még mindig meglehetősen merev. Spread a keveréket a kezét egy kivajazott 30 cm x 25 cm x 5 cm tepsibe. Vágjuk rombusz alakú, erejével. Helyezze a mandula, a Minden rombusz közepén. Süssük 35-40 percig, vagy amíg aranybarna.

Közben, hogy a szirupot. Helyezze a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, és forraljuk fel, keverjük, amíg a cukor feloldódik. 5 percig főzzük keverés nélkül. Keverje hozzá a citromlevet és a rózsavíz, és távolítsa el a hőt. Hagyjuk kihűlni.

Öntsük a szirupot át a tortát, míg a sütemény még meleg. Cool szolgálni.

** ANGOLUL
Preheat the oven to 190°C. Mix the semolina, coconut, sugar, flour, yoghurt, melted butter and vanilla in a bowl. If the mixture seems too thick, add a little milk, but it should still be fairly stiff. Spread the mixture with your hands into a buttered 30 cm x 25 cm x 5 cm baking tray. Cut it into diamond shapes, pressing hard. Place an almond in the centre of each diamond. Bake for 35–40 minutes or until golden brown.

Meanwhile, make the syrup. Place the sugar and water in a saucepan and bring to the boil, stirring until the sugar dissolves. Simmer for 5 minutes without stirring. Stir in the lemon juice and rosewater and remove from the heat. Leave to cool.

Pour the syrup over the cake while the cake is still hot. Cool to serve.

Trükkök, tippek, praktikák:


BASBOUSA(arab édesség)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai krémes
Amerikai krémes

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Porhanyós kifli
Porhanyós kifli

Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Epres tiramisu
Epres tiramisu

A piskóta 5 tojásból bambuszrost lisztes verzió (nem kell magasnak lennie, én a gáztepsiben sütötte), amit kb 4*3 cm-es darabokra csíkoztam és vaníliaaromás tejben(mandulatej, lakt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk