Piskóta
5 tojás
5 evőkanál eritrit
5 evőkanál bambuszrost liszt
fél csomag sütőpor
Krém
250 gramm light mascarpone
2 dl cukormentes Hulala habtejszín
vanília aroma
kevés mandulatej
1 kg friss eper
6-8 evőkanál eperdzsem
A piskóta 5 tojásból bambuszrost lisztes verzió (nem kell magasnak lennie, én a gáztepsiben sütötte), amit kb 4*3 cm-es darabokra csíkoztam és vaníliaaromás tejben(mandulatej, laktózmentes tej-kinek melyik szabályos) az alsó felét belemártottam, majd egy réteg ment a forma aljába. Azt vékonyan megkentem az eperdzsemmel, amit még a múlt héten főztünk eritrittel?. A krémhez Hulala tejszínt habbá verünk, ebbe jön mascarpone vagy valamilyen krémsajt/kecskekrémsajt - vércsoporttól függően, vanília aroma, és annyi eritrit, hogy enyhén édes legyen. Ez jön egy rétegben rá, majd felszeletelt eper. Megismételjük a rétegezést, és ha kibírjátok, akkor pár órára mehet a hűtőbe, ha nem, akkor kóstoljátok meg egyből ?
Tészta: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Olajozo...
Elkészítési idő: 1 és 1/4 Nehézség: KönnyűA munka csupán annyi vele, hogy valamennyi hozzávalóját egynemű tésztává keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Fél centi vastag 6 centi hosszú hurkákat formázunk a masszából,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet langyosítjuk, az egyik 1 dl tejben elkeverünk 1 kk cukrot, az élesztőt és 1 ek lisztet, majd hagyjuk 2x-esére megkelni. A másik 1 dl tejben elkeverjük a 6 tojássárgáját...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű