Piskóta
5 tojás
5 evőkanál eritrit
5 evőkanál bambuszrost liszt
fél csomag sütőpor
Krém
250 gramm light mascarpone
2 dl cukormentes Hulala habtejszín
vanília aroma
kevés mandulatej
1 kg friss eper
6-8 evőkanál eperdzsem
A piskóta 5 tojásból bambuszrost lisztes verzió (nem kell magasnak lennie, én a gáztepsiben sütötte), amit kb 4*3 cm-es darabokra csíkoztam és vaníliaaromás tejben(mandulatej, laktózmentes tej-kinek melyik szabályos) az alsó felét belemártottam, majd egy réteg ment a forma aljába. Azt vékonyan megkentem az eperdzsemmel, amit még a múlt héten főztünk eritrittel?. A krémhez Hulala tejszínt habbá verünk, ebbe jön mascarpone vagy valamilyen krémsajt/kecskekrémsajt - vércsoporttól függően, vanília aroma, és annyi eritrit, hogy enyhén édes legyen. Ez jön egy rétegben rá, majd felszeletelt eper. Megismételjük a rétegezést, és ha kibírjátok, akkor pár órára mehet a hűtőbe, ha nem, akkor kóstoljátok meg egyből ?
a tészta anyagát összegyúrjuk..két részre osztjuk ...az egyiket kinyújtva a zsírozott tepsibe terítjük rá szórjuk a zsemlemorzsát majd a reszelt almával betakarjuk megszórjuk a fah...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat ebben a sorrendben összekeverjük egy bögrében, majd 3 percig mikrózzuk.
Elkészítési idő: 6 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat egészben felverjük, tovább keverjük az 1 bögre porcukorral és az olvasztott Ramával. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Lépés 2 Ramával kikent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forma kikenéséhez Először vastagon kenjük ki a 2 szuflé formát vajjal, majd a cukrozatlan kakaóval szórjuk meg. A szufléhoz A csokit a vajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű