A tésztához:
-7 tojás sárgája
-20 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 cs. sütőpor
-2 ek. kakaó
-11 ek. víz
-2 ek olaj
A krémhez:
-7 tojás fehérje
-7-10 ek. cukor
-2 cs. vaníliás pudingpor
-5-6 dl tej
A tetejére:
-4 dl Hulala tejszín
-reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
35 * 27 cm-es tepsiben készült
Ha február, akkor farsang. ? Ha farsang, akkor fánk! Meglangyosítjuk a tejet. Egy keverőtálba öntünk belőle egy keveset, beleszórunk 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesz...
Elkészítési idő: 1 ó 10 p Nehézség: Közepes1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 3-as fokozat). Kivajazunk, kilisztezünk, majd sütőpapírral kibélelünk egy 35x25 cm-es tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a szélein....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport. A végén óvatosan belekeverjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű