4 db egyforma méretű szabályos krumpli
egy kevés fűszeres olaj ( kakukkfü, őrölt kömény, oregánó
egy kevés vaj
apróra vágott újhagyma vagy póré
só
bors
1 db tojás sárgája
egy kevés reszelt sajt
egy kanálka tejszín
Válassz az étvágynak megfelelő mennyiségű nagyjából egyforma méretű szabályos krumplikat. Jól meg kell mosni őket egy erősebb kefével, majd forgasd bele egy kevés fűszeres olajba. Használhatsz kakukkfüvet, őrölt kömény, oregánót vagy bármit, amihez kedved van. Majd tedd be a krumplikat a sütőbe, egy órára.
Ezután vedd ki, és egy teáskanállal vájd ki a belsejét, és ezt tedd egy tálba. Törd össze villával, majd keverj bele egy kevés vajat, apróra vágott újhagymát vagy pórét, sót, borsót, egy tojás sárgáját, egy kevés reszelt sajtot, egy kanálka tejszínt.
A tölteléket vissza kell kanalazni a krumpliba, majd locsold meg a tetejét egy kevés olvasztott vajjal, szórd meg borssal, és tedd a sütőbe, kb. 20 percre, míg aranybarna lesz.
1) Kb. 250 g nyers céklát meghámozunk, és 1 dl vízzel krémesre turmixolunk. 2) Egy tálba tesszük a liszteket, a fűszereket, az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a céklapépet, és kézzel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA krumplipüré elkészítéséhez először a krumplit megtisztítjuk, egységes méretűre vágjuk, mert így fő meg egyszerre, és bő, sós vízben puhára főzzük. Közben a tejet egy kis lábas...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a virslit karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olajon puhára pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű