menu

Családireceptkönyv.hu

A világ legjobb sült krumplija


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db egyforma méretű szabályos krumpli
egy kevés fűszeres olaj ( kakukkfü, őrölt kömény, oregánó

egy kevés vaj
apróra vágott újhagyma vagy póré

bors
1 db tojás sárgája
egy kevés reszelt sajt
egy kanálka tejszín

Elkészítés:


Válassz az étvágynak megfelelő mennyiségű nagyjából egyforma méretű szabályos krumplikat. Jól meg kell mosni őket egy erősebb kefével, majd forgasd bele egy kevés fűszeres olajba. Használhatsz kakukkfüvet, őrölt kömény, oregánót vagy bármit, amihez kedved van. Majd tedd be a krumplikat a sütőbe, egy órára.

Ezután vedd ki, és egy teáskanállal vájd ki a belsejét, és ezt tedd egy tálba. Törd össze villával, majd keverj bele egy kevés vajat, apróra vágott újhagymát vagy pórét, sót, borsót, egy tojás sárgáját, egy kevés reszelt sajtot, egy kanálka tejszínt.

A tölteléket vissza kell kanalazni a krumpliba, majd locsold meg a tetejét egy kevés olvasztott vajjal, szórd meg borssal, és tedd a sütőbe, kb. 20 percre, míg aranybarna lesz.

A világ legjobb sült krumplija

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Királyné sajtos-tojásos burgonyája
Királyné sajtos-tojásos burgonyája

1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. 2. Megsózzuk, megfőzzük, leszűrjük, összetörjük, hagyjuk kicsit hűlni. 3. Rászórjuk a lisztet, kevés sót, borsot. 4. A tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém gyorsan
Padlizsánkrém gyorsan

A padlizsámokat meghámozzuk, kockákra vágjuk, besózzuk és félretesszük. Amíg levet ereszt, megpucoljuk a leveszöldséget és a fokhagymát és konyhai robotgépben lereszeljük 3 gerezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonya-fasírt
Édesburgonya-fasírt

Az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és puhára főzzük. Ha kész, villával szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, belemorzsolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csicsókapüré zöldfűszerekkel
Csicsókapüré zöldfűszerekkel

300 gr. csicsókát héjában sósvízben megfőztem, majd a szép fehér belsejét krumplinyomóval pépesítettem. Maggi zöldfűszeres ételízesítővel + őrölt borssal ízesítettem, s még melege...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk