4 db egyforma méretű szabályos krumpli
egy kevés fűszeres olaj ( kakukkfü, őrölt kömény, oregánó
egy kevés vaj
apróra vágott újhagyma vagy póré
só
bors
1 db tojás sárgája
egy kevés reszelt sajt
egy kanálka tejszín
Válassz az étvágynak megfelelő mennyiségű nagyjából egyforma méretű szabályos krumplikat. Jól meg kell mosni őket egy erősebb kefével, majd forgasd bele egy kevés fűszeres olajba. Használhatsz kakukkfüvet, őrölt kömény, oregánót vagy bármit, amihez kedved van. Majd tedd be a krumplikat a sütőbe, egy órára.
Ezután vedd ki, és egy teáskanállal vájd ki a belsejét, és ezt tedd egy tálba. Törd össze villával, majd keverj bele egy kevés vajat, apróra vágott újhagymát vagy pórét, sót, borsót, egy tojás sárgáját, egy kevés reszelt sajtot, egy kanálka tejszínt.
A tölteléket vissza kell kanalazni a krumpliba, majd locsold meg a tetejét egy kevés olvasztott vajjal, szórd meg borssal, és tedd a sütőbe, kb. 20 percre, míg aranybarna lesz.
Az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom. Egy serpenyőben felforrósítom a zsírt és rádobom az édesburgonyát, majd sózom. Fedő alatt párolom, közben időről időre megkeverem egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehetőleg egyforma méretű krumplikat válogassunk, majd alaposan mossuk meg, és sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le. (mivel új krumpli, így a haját nem kell lehámozni!!!!)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel. Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk, ezeket további rétegekre szedjük 2. Sózzuk, kis időre félretesszük. 3. A tojást a sóval, tejföllel, borssal + 1 k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű