kevés vaj a pároláshoz
30 dkg mirelit vagy friss zöldségkeverék
2 nagy fej hagyma
kevés fehérbors,
vegeta,
őrölt kömény,
szerecsendió,
majoranna,
3-4 ek. szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
2 tojás
A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem.
A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az egészet összepárolom, hogy a zöldségek puhák, és egy kicsit pirultak legyenek.
Amikor ez kész, hozzáadom a hideg tésztát, meglocsolom 3-4 evőkanál szójaszósszal, és pirítás közben összekeverem. Végül belekeverem a 2 tojást, amit előzőleg villával felvertem.
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica tartalmú zöldségkeverékkel kapjuk a leginkább intenzív és keleties ízvilágot.
A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát, ha kell, többször váltott hideg vízben átmossuk, hogy ne legyen túl savanyú vagy túl sós. Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket bevágjuk majd 3 részén be fogpiszkálózzuk, hogy csónak alakot formáljon. Ezután elkezdjük megpirítani, majd a közepére beleszórjuk a megdinsztelt hagymát és a húst, rás...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű