1 kg burgonya
1 fej zeller, vagy 2 evőkanál apróra vágott zellerszár
1 fej lila hagyma
3 kemény tojás
3 evőkanál olaj
2 húsleveskocka
só
bors
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál mustár
Héjában megfőzzük a burgonyát a leveskockás vízben, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, megfőzzük és felkarikázzuk. A hagymát és a kemény tojásokat is felvágjuk. A hozzávalókat egy nagyobb tálban óvatosan összekeverjük és megborsozzuk. Az olajat, az ecetet és a mustárt összekeverjük, a salátára ötjük, ha kell még fűszerezzük és két-három órán át a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökéletes Cézár saláta hozzávalói (4 személyre): 2 db tojássárgája 2 tk dijoni mustár 2 db szardella filé 4 gerezd fokhagyma 3 ek citromlé 1 ek reszelt parmezán 1 dl olív...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásokat +tejföl+ételizesitő+bors+liszt összekeverjük habosra - egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral -megkenjük olajjal -beleontjuk a masszát és 180 fokon 10 percig sut...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű