Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lecsó egy kicsit másképpen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg penne tészta
1 db hagyma
3 db paradicsom
3 db paprika( sárga, piros)
2 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál tejföl
1 tömlős krémsajt
1 dl zsírszegény tejszín
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál reszelt parmezán
1 db tojás
só,bors
1 teáskanál cukor
(néhány bazsalikom levél)

Elkészítés:


A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra.

Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a teáskanál cukrot, borsot, majd összefőzzük.

Elkészítjük az öntetet a tojást feltörjük,majd habosra verjük, belerakjuk a tejföl, a sajtokat,( a parmezán sajt kivételével), jól összekeverjük és beleöntjük a tejszínt, sózzuk.

Kiolajazott jénai tálba tesszük a tészta felét (kicsit kevesebbet mint a fele, és nem kell lecsepegtetni), rátesszük a lecsót, és a tészta másik felét,majd ráöntjük a sajtos öntetet, teszünk a tetejére néhány karika piros paprikát, paradicsomot.

Megszórjuk a parmezánnal.

Forró sütőbe készre sütjük.

Tálaláskor bazsalikom levéllel és reszelt parmezánnal díszítjük.

Lecsó egy kicsit másképpen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Húsgolyók Spagettivel
Húsgolyók Spagettivel

Először a húst készítjük el, a húst, bors, só, vegeta, tojás, piros arany jól összedolgozzuk. A szalonnát kis kockára vágjuk kisütjük és a hagymát üvegesre pirítjuk, és megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pulykafodor joghurtos- mentás uborkasalátával
Pulykafodor joghurtos- mentás uborkasalátával

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Debrecenis spagetti
Debrecenis spagetti

A kolbászt 2 cm- es darabokra vágom, átfúrom a nyers tésztával. Forró vízben kifőzöm. A raguhoz megdinsztelem a hagymát, rádobom a felszeletelt szalonnát, fokhagymát, fűszereket, g...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kocsonya (Bmintbalázs)
Kocsonya (Bmintbalázs)

A bőrkéket, bőrkés részeket alaposan megtisztítod, megmosod (a húst is beleértve). Ha konyhakész kocsonyahúst veszel, azzal kevesebb gondod lesz, de azt is nézd át és szükség szeri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk