25 dkg penne tészta
1 db hagyma
3 db paradicsom
3 db paprika( sárga, piros)
2 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál tejföl
1 tömlős krémsajt
1 dl zsírszegény tejszín
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál reszelt parmezán
1 db tojás
só,bors
1 teáskanál cukor
(néhány bazsalikom levél)
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra.
Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a teáskanál cukrot, borsot, majd összefőzzük.
Elkészítjük az öntetet a tojást feltörjük,majd habosra verjük, belerakjuk a tejföl, a sajtokat,( a parmezán sajt kivételével), jól összekeverjük és beleöntjük a tejszínt, sózzuk.
Kiolajazott jénai tálba tesszük a tészta felét (kicsit kevesebbet mint a fele, és nem kell lecsepegtetni), rátesszük a lecsót, és a tészta másik felét,majd ráöntjük a sajtos öntetet, teszünk a tetejére néhány karika piros paprikát, paradicsomot.
Megszórjuk a parmezánnal.
Forró sütőbe készre sütjük.
Tálaláskor bazsalikom levéllel és reszelt parmezánnal díszítjük.
A kukorica kásadarát egy tálban, bő hideg vízben 2x,3x megmossuk, úgy, hogy a víz színére feljövő könnyű héjat is leöntjük róla a hideg vízzel együtt. Lecsepegtetjük. Ugyan ebben...
Elkészítési idő:A szalonnát kockákra vágom, és kisütöm. Sárgára pirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Közben a megtisztított burgonyát apróra darabolom. A megpirult hagymát paprikával megsz...
Elkészítési idő:Paradicsomszósz: A paradicsomlevet zellerzölddel, sóval és cukorral (ízlés szerint) feltesszük főni. Mikor forr, apróra vágott vöröshagymát egy serpenyőben megpirítunk, pirospa...
Elkészítési idő: 30 perc