25 dkg penne tészta
1 db hagyma
3 db paradicsom
3 db paprika( sárga, piros)
2 evőkanál olaj
2 púpozott evőkanál tejföl
1 tömlős krémsajt
1 dl zsírszegény tejszín
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 evőkanál reszelt parmezán
1 db tojás
só,bors
1 teáskanál cukor
(néhány bazsalikom levél)
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra.
Egy teflon serpenyőben elkészítjük a lecsót. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a sózott apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább pirítjuk, végül belerakjuk a felkockázott paradicsomot, a teáskanál cukrot, borsot, majd összefőzzük.
Elkészítjük az öntetet a tojást feltörjük,majd habosra verjük, belerakjuk a tejföl, a sajtokat,( a parmezán sajt kivételével), jól összekeverjük és beleöntjük a tejszínt, sózzuk.
Kiolajazott jénai tálba tesszük a tészta felét (kicsit kevesebbet mint a fele, és nem kell lecsepegtetni), rátesszük a lecsót, és a tészta másik felét,majd ráöntjük a sajtos öntetet, teszünk a tetejére néhány karika piros paprikát, paradicsomot.
Megszórjuk a parmezánnal.
Forró sütőbe készre sütjük.
Tálaláskor bazsalikom levéllel és reszelt parmezánnal díszítjük.
Először a húst készítjük el, a húst, bors, só, vegeta, tojás, piros arany jól összedolgozzuk. A szalonnát kis kockára vágjuk kisütjük és a hagymát üvegesre pirítjuk, és megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt 2 cm- es darabokra vágom, átfúrom a nyers tésztával. Forró vízben kifőzöm. A raguhoz megdinsztelem a hagymát, rádobom a felszeletelt szalonnát, fokhagymát, fűszereket, g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bőrkéket, bőrkés részeket alaposan megtisztítod, megmosod (a húst is beleértve). Ha konyhakész kocsonyahúst veszel, azzal kevesebb gondod lesz, de azt is nézd át és szükség szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes