Hozzávalók:
40 dkg száraz-tészta
25 dkg kockázott bacon
2 fej vöröshagyma, kockára vágva
80 dkg kelkáposzta, nem túl apróra darabolva
20 dkg sajt, reszelve
Só, bors, kömény, koriander
Egy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítjuk tovább.
Végül beletesszük a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és alaposan összekeverjük, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Mire elpárolog a víz, meg is puhult.
Ezután belereszeljük a sajtot, majd összemelegítjük, hogy a sajt szépen elolvadjon. Kóstolás, fűszerezés.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és rögtön a káposztára tesszük. Alacsony hőfokon, óvatosan összekeverjük, összemelegítjük.
Reszelt sajttal, vagy sült szalonnacsíkokkal tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat), és vajazzunk ki egy alacsony sütőtálat, vagy tűzálló tálat. Időnként megkeverve forraljuk össze a vékonyra szeletelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA langyosra hűlt lecsót összekeverjük a kissé felvert tojással és a zsemlemorzsával. Összegyúrjuk, 1/2 órára a hűtőbe tesszük. 1/2 óra után ringlónyi golyókat formázunk, először z...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk óvatosan a héját. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk. Egy tepsit kikenünk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált hús és sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús szét nem esik. Felöntjük kevés vízzel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű