1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. Visszarakom a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.Ha teszik a recept oszd meg te is!
Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárát. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát szedjük gerezdekre, tisztítsuk meg, és tegyük lábosba. Öntsük fel a tejjel, főzzük elő 10-15 perc alatt, majd csepegtessük le. Ha kihűlt, tekerjük a gerezdeket a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, megpucolom és felkarikázom. - A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd kiszedem a serpenyőből és félre teszem. - A hússzelet...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű