1 kg burgonya
3 dkg füstölt szalonna
1 fel vöröshagyma
1/2 kg paprika
25 dkg paradicsom
4 tojás
kávéskanál pirospaprika
só
1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk.
Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára vágott vöröshagymát.
Fél kg zöldpaprikát is megmosunk, megtisztítunk és felszeletünk.
A hagymát meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már rakjuk is bele a paprikát és a 25 dkg paradicsomot, és sózzuk.
A lecsót fedő alatt puhára pároljuk.
Majd egy sor burgonyát rakunk a kizsírozott tűzálló tál aljára.
Egy sor lecsó következik a szalonna egy részével meghintve.És így folytatjuk, amíg a burgonya és a lecsó tart.
A tetejére öntjük a paprikás szalonnazsírt, és végül 4 tojást ütünk rá.
A sütőben rózsapirosra sütjük.
Ha nagyon tartalmasnak akarjuk, lerakhatunk benne 10-15 dkg füstölt, főtt tarját is szépen felszeletelve, vagy ízesíthetjük karikára vágott füstölt kolbásszal.
Az almát héjastól megreszeljük, levét kinyomjuk. Az almát a cukorral, liszttel, tojással, késhegynyi fahéjjal, csipetnyi sóval összedolgozzuk. Kisebb méretű gombócokat alakítunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBesamel mártás tejfölösen Egy kis edényben feltesszük a margarint (vagy vajat) és felmelegítjük. Belehintjük a lisztet, simára keverjük. A tejet felmelegítjük, majd fokozatosan...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű