1 kg burgonya
3 dkg füstölt szalonna
1 fel vöröshagyma
1/2 kg paprika
25 dkg paradicsom
4 tojás
kávéskanál pirospaprika
só
1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk.
Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára vágott vöröshagymát.
Fél kg zöldpaprikát is megmosunk, megtisztítunk és felszeletünk.
A hagymát meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már rakjuk is bele a paprikát és a 25 dkg paradicsomot, és sózzuk.
A lecsót fedő alatt puhára pároljuk.
Majd egy sor burgonyát rakunk a kizsírozott tűzálló tál aljára.
Egy sor lecsó következik a szalonna egy részével meghintve.És így folytatjuk, amíg a burgonya és a lecsó tart.
A tetejére öntjük a paprikás szalonnazsírt, és végül 4 tojást ütünk rá.
A sütőben rózsapirosra sütjük.
Ha nagyon tartalmasnak akarjuk, lerakhatunk benne 10-15 dkg füstölt, főtt tarját is szépen felszeletelve, vagy ízesíthetjük karikára vágott füstölt kolbásszal.
A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem dinsztelni. Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. A tarját egész apró kockára vágjuk. A tömlős sajtot a tojással egy tálban simára keverjük. Hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk és héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű