1 kg burgonya
40 dkg párizsi (nem szeletelve)
1 db nagyobb fej vöröshagyma
1 db édes paprika
1 db paradicsom
1 kis poharas tejföl
15 dkg reszelt füstölt sajt
olaj
pirospaprika
só
bors
ételízesítő.
A párizsit kb. 1 cm- es kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágva olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldpaprikát szeletelve, a paradicsomot aprítva és 2 dl vízzel fölengedve, néhány percig főzzük, hogy a hagyma megpuhuljon.
Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott párizsit, pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön zsírjára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós, ételízesítős vízben puhára főzzük, vigyázva arra, hogy szét ne essen. Ha megfőtt, leszűrjük.
Ha mind két alkotórész elkészült, a tejföllel összekeverjük őket.
Kivajazott tepsibe öntjük eligazgatva és előmelegített sütőben átsütjük. Ha a teteje elkezd pirosodni, rászórjuk a reszelt sajtot. Miután a sajt ráolvadt, kivesszük a sütőből és kész is a remek egytálételünk.
Kicsit díszítve még étvágygerjesztőbbé tehetjük, és fejes salátával tálalva nagyon finom!
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézA tésztát feltesszük főni, közben elkészítjük a ragut. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd a gombát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt tarját, a pap...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűRendkívül egyszerű az elkészítése. Az olajon megpároljuk a hagymát és a gombát, hozzáadjuk a paradicsomszószt és fűszerezzük. A fűszerezés után hagyjuk egyet rottyanni és a hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben félpuhára főzzük. Ezután óvatosan kiemeljük a vízből, majd alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük, hogy kihűljön. A s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű