Családireceptkönyv.hu

Rakott karfiol ínyenc módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag tészta
1 evőkanál vaj
1 hagyma
5 dkg liszt
7 dl tej
1 evőkanál édes mustár
50 dkg karfiol (rózsákra szedve)
1 csokor friss petrezselyemzöld
15 dkg bacon
10 dkg sonka
10 dkg reszelt ementáli
só, bors
olaj

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat felmelegítjük és a lisztet is belekeverjük. Ezután levesszük a tűzről és lassan beleöntjük a tejet, majd felforraljuk, amíg elkezd sűrűsödni. A hagymát egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük. A karfiolt megfőzzük, ha mirelit kiolvasszuk és a szószba keverjük, majd a leszűrt tésztát kiolajozott hőálló edénybe tesszük, összekeverjük a karfiolos szósszal és fűszerezzük. A bacont, a sonkát és a petrezselymet felaprítjuk a tetejére halmozzuk, majd a sajtot is rászórjuk és 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük.

Rakott karfiol ínyenc módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Savanyú káposztával göngyölt hús
Savanyú káposztával göngyölt hús

1. A szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott hagymát a szalonnán üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kolbászt, darált paprikát és megszórjuk borssal. 2. Beletesszük a gyalult vagy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Filléres feltétek burgonyából! 5 laktató
Filléres feltétek burgonyából! 5 laktató

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
A Molnár család savanyú töltöttkáposztája
A Molnár család savanyú töltöttkáposztája

A töltelékhez összekverjük a hús, a rizst, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket. A savanyított káposzták levéből kicsit félreteszünk, majd hideg vízben átmossuk a fej savanyít...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk