1 nagy brokkoli
2 nagy burgonya
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg főtt sonka
15 dkg sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tejföl
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
olaj
A burgonyát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, ezután felszeleteljük és egy kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A hagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felszeletelt sonkával együtt, majd fűszerezzük és jól összekeverjük. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és eloszlatjuk a tetején. 180 fokos sütőben 25-30 percen át sütjük, ezt követően tálalhatjuk is.
Variációk Majonézes változat – az alap padlizsánkrémhez olaj helyett ugyanolyan mennyiségű majonézt adunk (van, ahol fele tejföl-fele tejszínnel is készítik). Citromos padlizsán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kis olajon lepirítjuk. A krumplit és a brokkolit kb. egyforma méretűre, közepes darabokra vágjuk. Sós vízben együtt puhára f...
Elkészítési idő: 70 perc / előké Nehézség: NehézElső lépésként egy kis tálban elkészítjük a halhoz a pácot. Összekeverjük a fokhagymaport, az őrölt paprikát, a feketeborsot, a sót, a szójaszószt és a citromlevet. Ezzel a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű