1 nagy brokkoli
2 nagy burgonya
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
40 dkg főtt sonka
15 dkg sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tejföl
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
olaj
A burgonyát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, ezután felszeleteljük és egy kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A hagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felszeletelt sonkával együtt, majd fűszerezzük és jól összekeverjük. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és eloszlatjuk a tetején. 180 fokos sütőben 25-30 percen át sütjük, ezt követően tálalhatjuk is.
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott kenyeret kivajazott tűzálló tálba tesszük. A tojásokat enyhén felverjük, összekeverjük a tejjel, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (az alternatíva menüpont összet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes--Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát majd hagyjuk kihűlni a megdinsztel zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és re...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes