- 1 avokádó (érett, a húsa nyomásra enyhén puha, a színe egészen sötétzöld. A kemény avokádót érdemes 1-2 napig érlelni)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis teljes zsírtartalmú tejföl (igen, ezt sokan szentségtörésnek tartják, de azért csak tegyük bele)
- 1/2-1 lime (jó a citrom is, de abból fél elég)
- frissen őrölt feketebors
- csipet só
Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, befelé haladva pedig az élénkzöldtől eljutunk a friss, tavaszi fű színét idéző zöldig és a vajsárgáig. Komolyan szoktam gyönyörködni ebben az élénk színkavalkádban:). Szóval kikanalazzuk a belsejét, hozzáadjuk az összes hozzávalót és összeturmixoljuk.
Ennyi:). Sokan szeretik, ha nagyobb darabok maradnak benne, akkor elegendő villával összetörni és kikeverni. Én szeretem, ha krémes és sima a textúrája, úgyhogy turmixolok.
Finom pirítósra kenve, zöldség mellé mártogatósnak. Eteti magát:).
A tojássárgát, sót, mustárt egy kerek aljú tálba teszünk. Habverővel keverni kezdjük, de ne túl gyorsan, másodpercenként kb. 2-3-szor, nem olyan gyorsan, mintha habot szeretnénk ve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt, lila hagymát, főtt tojást nagyon apróra vágjuk, és az összes hozzávalót összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeleteljük fel a paradicsomokat, az uborkát és a hagymát, majd tegyük egy nagyobb tálba. Egy kisebb tálban készítsük el a salátaöntetet – keverjük össze az olívaolajat, az ecetet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tálba tesszük összeforgatjuk, a többi összetevőt egy edényben alaposan összekeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk. Hűtőszekrényben legalább két órán á...
Elkészítési idő: 30 perc +2 óra Nehézség: Könnyű