- 1 avokádó (érett, a húsa nyomásra enyhén puha, a színe egészen sötétzöld. A kemény avokádót érdemes 1-2 napig érlelni)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis teljes zsírtartalmú tejföl (igen, ezt sokan szentségtörésnek tartják, de azért csak tegyük bele)
- 1/2-1 lime (jó a citrom is, de abból fél elég)
- frissen őrölt feketebors
- csipet só
Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, befelé haladva pedig az élénkzöldtől eljutunk a friss, tavaszi fű színét idéző zöldig és a vajsárgáig. Komolyan szoktam gyönyörködni ebben az élénk színkavalkádban:). Szóval kikanalazzuk a belsejét, hozzáadjuk az összes hozzávalót és összeturmixoljuk.
Ennyi:). Sokan szeretik, ha nagyobb darabok maradnak benne, akkor elegendő villával összetörni és kikeverni. Én szeretem, ha krémes és sima a textúrája, úgyhogy turmixolok.
Finom pirítósra kenve, zöldség mellé mártogatósnak. Eteti magát:).
1. A fodros tálkához szükséges alapanyagokat belerakjuk egy kis tálba, és habverővel csomómentesre kikeverjük. 2. A sütőlemezt megkenjük olajjal, és egy tálkához a massza negye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a sárgarépát és a céklát, majd egy reszelőn reszeljük le. A kapott zöldségkeverékbe reszeljük bele a fokhagymát. Turmixgéppel aprítsuk meg a diót, adjuk hozzá a dará...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sajtokat egész apró (3-4 mm) kockára vágjuk. Az almát jól megmossuk, magházát kiemeljük. Ízlés szerint meghámozható. Én most nem tettem. A gyümölcshúst felkockázzuk. Egy tálká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű