- 1 avokádó (érett, a húsa nyomásra enyhén puha, a színe egészen sötétzöld. A kemény avokádót érdemes 1-2 napig érlelni)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis teljes zsírtartalmú tejföl (igen, ezt sokan szentségtörésnek tartják, de azért csak tegyük bele)
- 1/2-1 lime (jó a citrom is, de abból fél elég)
- frissen őrölt feketebors
- csipet só
Az elkészítése pofonegyszerű; az avokádót hosszában kettévágjuk, kettéválasztjuk. A magot eltávolítjuk, a belsejét kikanalazzuk. Imádom a színét, a héjához közel sötétebb zöld, befelé haladva pedig az élénkzöldtől eljutunk a friss, tavaszi fű színét idéző zöldig és a vajsárgáig. Komolyan szoktam gyönyörködni ebben az élénk színkavalkádban:). Szóval kikanalazzuk a belsejét, hozzáadjuk az összes hozzávalót és összeturmixoljuk.
Ennyi:). Sokan szeretik, ha nagyobb darabok maradnak benne, akkor elegendő villával összetörni és kikeverni. Én szeretem, ha krémes és sima a textúrája, úgyhogy turmixolok.
Finom pirítósra kenve, zöldség mellé mártogatósnak. Eteti magát:).
Keverd össze az öntet hozzávalóit. Egy nagyobb tányéron helyezd el a rukkola leveleket, tedd a tetejére a körteszeleteket és a sajtot. Közvetlenül tálalás előtt locsold meg az önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 percig főzzük, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot, átnyomott fokhagymát, sót, borsot és majonézt. A krémet kikeverjük majd meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű
Die Gemüsebrühe erhitzen und mit dem Couscous und der Butter vermischen. Frühlingszwiebeln in Ringe schneiden. Paprika, Tomaten, Gurke und Feta in kleine Würfel schneiden. Gemüs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű