menu

Családireceptkönyv.hu

Csáky töltött rostélyos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•4 db tojás
•8 evőkanál olaj
•2 db paradicsom
•2 evőkanál liszt
•1 teáskanál fűszerpaprika
•1 fej vöröshagyma
•só bors
•4 db zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•4 szelet (14dkg/ szelet) rostélyos
•1 pohár tejföl (2dl)

Elkészítés:


Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elkészítjük a lecsót. A tojásokat a sóval, borssal jól kikeverjük, és a lacsóra öntjük. A rostélyost jól kiklopfoljuk, sózzuk, és lecsós tojással töltjük. A hús két szélét behajtjuk, és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Forró zsiradékon ninden oldalát megpirítjuk, félretesszük. Ebbe a zsiradékba készítünk pörkölt alapot, vízzel felengedjük és beletesszük a töltött rostélyosokat. Lassú tűzön készre pároljuk. Mikor a hús megpuhult, lisztszórással besűrítjük, kiforraljuk, és végül tejföllel behabarjuk. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk. A mártást átszűrjük és a húsra merjük. Vajasgaluskával tálaljuk.

Csáky töltött rostélyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gulyásleves csipetkével
Gulyásleves csipetkével

1. A húst megmossuk, majd – miután a nedvességet leitattuk róla – 1,5-2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az ol...

Elkészítési idő: 140 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bélszín tükörtojással
Bélszín tükörtojással

• A letisztított és lehártyázott bélszínt 4 egyforma szeletre vágjuk, bárddal lelapítjuk úgy, hogy a szeletek kb. 2,5 cm vastagságúak legyenek, megsózzuk és megborsozzuk. • Serpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Rakott gulyás a sütőből
Rakott gulyás a sütőből

60 dkg marhafelsált megmosunk, fölkockázzuk, és egy részüket kizsírozott tűzálló tálba tesszük. 1 kg burgonyát megtisztítunk, megmosunk, karikára vágunk, és a húsra egy sor burgony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borsos tokány
Borsos tokány

1. 1/2 marhafelsált megtisztítunk, megmosunk, és apró darabokra vágjuk. 2.1 jó nagy kanál zsírt lábasba teszünk, 2-3 hagymát felszeletelve megpárolunk benne. 3. A húst bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk