Családireceptkönyv.hu

Csáky töltött rostélyos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•4 db tojás
•8 evőkanál olaj
•2 db paradicsom
•2 evőkanál liszt
•1 teáskanál fűszerpaprika
•1 fej vöröshagyma
•só bors
•4 db zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•4 szelet (14dkg/ szelet) rostélyos
•1 pohár tejföl (2dl)

Elkészítés:


Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elkészítjük a lecsót. A tojásokat a sóval, borssal jól kikeverjük, és a lacsóra öntjük. A rostélyost jól kiklopfoljuk, sózzuk, és lecsós tojással töltjük. A hús két szélét behajtjuk, és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Forró zsiradékon ninden oldalát megpirítjuk, félretesszük. Ebbe a zsiradékba készítünk pörkölt alapot, vízzel felengedjük és beletesszük a töltött rostélyosokat. Lassú tűzön készre pároljuk. Mikor a hús megpuhult, lisztszórással besűrítjük, kiforraljuk, és végül tejföllel behabarjuk. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk. A mártást átszűrjük és a húsra merjük. Vajasgaluskával tálaljuk.

Csáky töltött rostélyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rokfortos bélszín zellerpürével és töltött hagyma
Rokfortos bélszín zellerpürével és töltött hagyma

Töltött hagyma; A megtisztított hagymákat vágjuk ketté, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe náhány percre. Szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, majd ha kihült, csepegtessük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött borjúszegy
Töltött borjúszegy

Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsle-veskockát, és a zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virsli házilag
Virsli házilag

A húst és a fehér szalonnát apróra ledaráljuk. Ezután bot mixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a sót és a borsot, mellyel jól összedolgozzuk. A fokhagymát összetörjük és beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk