menu

Családireceptkönyv.hu

Csáky töltött rostélyos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•4 db tojás
•8 evőkanál olaj
•2 db paradicsom
•2 evőkanál liszt
•1 teáskanál fűszerpaprika
•1 fej vöröshagyma
•só bors
•4 db zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•4 szelet (14dkg/ szelet) rostélyos
•1 pohár tejföl (2dl)

Elkészítés:


Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elkészítjük a lecsót. A tojásokat a sóval, borssal jól kikeverjük, és a lacsóra öntjük. A rostélyost jól kiklopfoljuk, sózzuk, és lecsós tojással töltjük. A hús két szélét behajtjuk, és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Forró zsiradékon ninden oldalát megpirítjuk, félretesszük. Ebbe a zsiradékba készítünk pörkölt alapot, vízzel felengedjük és beletesszük a töltött rostélyosokat. Lassú tűzön készre pároljuk. Mikor a hús megpuhult, lisztszórással besűrítjük, kiforraljuk, és végül tejföllel behabarjuk. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk. A mártást átszűrjük és a húsra merjük. Vajasgaluskával tálaljuk.

Csáky töltött rostélyos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szamosza marhahússal töltve
Szamosza marhahússal töltve

♥ TÖLTELÉK 1. a répát apró kockákra vágom, 10 percig főzöm, majd lecsepegtetem. 2. a hagymát apróra vágom, felaprítom a koriandert. 3 . egy edényben 3 ek olajat forrósítok , maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Marhapörkölt bográcsban
Marhapörkölt bográcsban

Fölvágod a szalonnát apróra, belerakod a bográcsba. Fölvágod a hagymát, és ha már a szalonnából kiolvadt a zsírja, azt is beleteszed, de a szalonnapörcöt kilehet venni előtte. Ha...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Csaba
Marha pörkölt
Marha pörkölt

A lábszárat megmosom, majd felkockázom. A vöröshagymát apróra vágom, és zsíron elkezdem pirítani. Hozzáadom a szintén apróra vágott paprikát és a paradicsomot, és tovább párolom,...

Elkészítési idő: 2-3
Nehézség: Közepes
share
Avatar TATÁRBIFSZTEK
TATÁRBIFSZTEK

Pácolás, bekeverés előtt 3-4 nappal. Javasolt pác: só, hagyma, szemes bors, babérlevél, mustár, olaj. Az olaj a húst lepje el.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk