•4 db tojás
•8 evőkanál olaj
•2 db paradicsom
•2 evőkanál liszt
•1 teáskanál fűszerpaprika
•1 fej vöröshagyma
•só bors
•4 db zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•4 szelet (14dkg/ szelet) rostélyos
•1 pohár tejföl (2dl)
Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elkészítjük a lecsót. A tojásokat a sóval, borssal jól kikeverjük, és a lacsóra öntjük. A rostélyost jól kiklopfoljuk, sózzuk, és lecsós tojással töltjük. A hús két szélét behajtjuk, és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Forró zsiradékon ninden oldalát megpirítjuk, félretesszük. Ebbe a zsiradékba készítünk pörkölt alapot, vízzel felengedjük és beletesszük a töltött rostélyosokat. Lassú tűzön készre pároljuk. Mikor a hús megpuhult, lisztszórással besűrítjük, kiforraljuk, és végül tejföllel behabarjuk. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk. A mártást átszűrjük és a húsra merjük. Vajasgaluskával tálaljuk.
A lekvárt a mustárral, paprikával, narancslével és héjjal lassú tűzön sűrűre főzzük. A pecsenyét mustárral bekenni, sózzuk, borsozzuk. Sütőben, sütőrácson 3-5 percenként megforga...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1-Keverjük össze a páchoz a mézet, a szójaszószt és a burgonyalisztet. A húst vágjuk vékony csíkokra, öntsük le a páccal és tegyük félre 15 percre. 2-A cukkinit, a sárgarépát és...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst kockázzuk fel, vajon pirítsuk meg, hogy egy kis színt kapjon és sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a felkarikázott répát, és dinszteljük együtt a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA marinádhoz a megtisztított fokhagymát felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A fokhagymát összekeverjük a mustárral, a mézzel, 10...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Nehéz