Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
1 teáskanálnyi cayenne bors
1 nagy zellergumó
2 sárgarépa
2 hagyma
30 dkg saláta (ízlés szerinti)
só
olívaolaj
Az öntethez:
2 evőkanál majonéz
0,5 dl főzőtejszín
1 dl zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál cukor
15 dkg kék sajt
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sült csirkét is. A majonézt, a tejszínt és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is, addig kavargatjuk amíg krémes állagú lesz. A kék sajtot apróra vágjuk, vagy összetörjük és belekeverjük, leöntjük vele a salátát és már tálalhatjuk is.
A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cherry paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát. Ezután hozzáadjuk a kukoricát (a konzerv kukoricát előtte lecsepegtetjük), a ricottát (vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg rizst sós vízben puhára főzni. 40 dkg kelkáposztát és 20 dkg hagymát lobogó sós vízben, együtt 2-3 percig főzni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, bőven megszórjuk a fűszerekkel és félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. A karalábét, répát és a zellert csíkokra vágjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű