Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirke saláta sajtos öntettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 teáskanálnyi cayenne bors
1 nagy zellergumó
2 sárgarépa
2 hagyma
30 dkg saláta (ízlés szerinti)

olívaolaj
Az öntethez:

2 evőkanál majonéz
0,5 dl főzőtejszín
1 dl zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál cukor
15 dkg kék sajt

Elkészítés:


Elkészítése:

A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sült csirkét is. A majonézt, a tejszínt és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is, addig kavargatjuk amíg krémes állagú lesz. A kék sajtot apróra vágjuk, vagy összetörjük és belekeverjük, leöntjük vele a salátát és már tálalhatjuk is.

Csirke saláta sajtos öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bazsalikomos almás spárgasaláta
Bazsalikomos almás spárgasaláta

A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a le...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Ricottás-zöldséges saláta
Ricottás-zöldséges saláta

A cherry paradicsomot félbe vagy negyedekre vágjuk, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát. Ezután hozzáadjuk a kukoricát (a konzerv kukoricát előtte lecsepegtetjük), a ricottát (vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Andalúziai saláta
Andalúziai saláta

30 dkg rizst sós vízben puhára főzni. 40 dkg kelkáposztát és 20 dkg hagymát lobogó sós vízben, együtt 2-3 percig főzni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkesaláta (paleo)
Csirkesaláta (paleo)

A húst csíkokra vágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, bőven megszórjuk a fűszerekkel és félretesszük, hogy összeérjenek az ízek. A karalábét, répát és a zellert csíkokra vágjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk