40 dkg csavart tészta
40 dkg fagyasztott spenót
1 pohár tejföl (kisebb)
5 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
bors
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A fagyasztott spenótot felolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a felvert tojással és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A leszűrt tésztát összekeverjük a spenótos szósszal és egy hőálló tálba öntjük. A tetejére vajat morzsolunk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Legjobb, ha a liszt is langyos, vagy legalább szobahőmérsékletű. Langyos vízben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő felfut (5-10 perc), hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűForró vízben megfőztem az édesburgonyát, majd leszűrtem és pürésítettem. Hozzáöntöttem a kókuszreszeléket, a cassava garit és a kókuszolajat, majd masszává gyúrtam. A felezett szil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúsos ragu Olívaolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát is. Amikor a zöldségek megpirultak, a darált marhahúst is beletesszük a serp...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA felaprított vöröshagymát kis olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a darált húst, és fehéredésig sütöm. Utána mehet hozzá a lereszelt sárgarépa, a paradicsomszósz, a fokhagym...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű