40 dkg csavart tészta
40 dkg fagyasztott spenót
1 pohár tejföl (kisebb)
5 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
bors
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A fagyasztott spenótot felolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a felvert tojással és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A leszűrt tésztát összekeverjük a spenótos szósszal és egy hőálló tálba öntjük. A tetejére vajat morzsolunk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Egy mély tálba ütöttem három tojást, egy mokkáskanál sóval és egy késhegynyi szódabikarbónával elkevertem. Ráöntöttem 0,5 l hideg tejet és fokozatosan állandó kevergetés közben ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraztészták közül, a legalkalmasabb a fodros nagykocka. Én is ebből készítem, de jó lehet még a lebbencs tészta is. A szalonnát apró kockára vágom, és lassú tűzön kisütöm a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd egy kanál segítségével elkezdjük keverni a tésztát és amikor, már nem lehet kanállal tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni és ezt a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztának odatesszük a vizet főni, teszünk bele ízlés szerint sót vagy vegetát, csurgatunk bele egy kis olajat, attól a tészta nem fog összetapadni. Ha felforr a víz, beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű