40 dkg csavart tészta
40 dkg fagyasztott spenót
1 pohár tejföl (kisebb)
5 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
bors
5 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A fagyasztott spenótot felolvasztjuk, összekeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a felvert tojással és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A leszűrt tésztát összekeverjük a spenótos szósszal és egy hőálló tálba öntjük. A tetejére vajat morzsolunk és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
200 fokos sütőben 20 percig sütjük.
A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meghámozott krumplit vágjuk kis kockákra. A debrecenit szeletekre. A krumplit bő forrásban levő vízben főzzük 5 percig. Ezalatt a debrecenit pirítsuk meg 1 evőkanál olajon, tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű