A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg Rámamargarin
2 tojás sárgája,
1 csm vaníliáscukor,
1 csm sütőpor,
1 púpos evőkanál porcukor,
1-2 evőkanál tejföl,
csipet só.
Diós habhoz:
4 tojás fehérje,
30 dkg p.cukor,
40 dkg darált dió.
Pár csepp citromlé, és héja.
A kosárka aljába:
Meggy lekvár,
minden kosárkába 1 szem meggy.
A 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport, a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
Diónyi darabokat belenyomkodunk a kis kosárkákba. Az aljába teszünk egy kiskanál lekvárt, és egy szem meggyet. 30 db kikuglóf lessz belőle.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a 30 dkg cukorral, majd a darált dióval összekeverjük. ( a habba tehetünk pár csepp citromlét és héját )
Ezt a habot tesszük a kuglófokba. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Tálalása:
Üvegtálra szépen felsorakoztatjuk a kiskuglófokat és porcukorral meghintjük.
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a kakaóport és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és kis lángon főzni kezdjük. A kekszet darabokra tördeljük és a vágott dióval együtt egy tálba tesszük. A szirup...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgáját alaposan keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha már világos, reszeld hozzá a citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPucold meg a narancsot, és a tedd bele egy tál vízbe ázni 3-4 napig. Naponta kétszer cserélj rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik a narancshéjból, és Ha már eleget ázott...
Elkészítési idő: KB 1 ÓRA Nehézség: Könnyű