A tésztához:
40 dkg liszt,
25 dkg Rámamargarin
2 tojás sárgája,
1 csm vaníliáscukor,
1 csm sütőpor,
1 púpos evőkanál porcukor,
1-2 evőkanál tejföl,
csipet só.
Diós habhoz:
4 tojás fehérje,
30 dkg p.cukor,
40 dkg darált dió.
Pár csepp citromlé, és héja.
A kosárka aljába:
Meggy lekvár,
minden kosárkába 1 szem meggy.
A 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport, a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
Diónyi darabokat belenyomkodunk a kis kosárkákba. Az aljába teszünk egy kiskanál lekvárt, és egy szem meggyet. 30 db kikuglóf lessz belőle.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a 30 dkg cukorral, majd a darált dióval összekeverjük. ( a habba tehetünk pár csepp citromlét és héját )
Ezt a habot tesszük a kuglófokba. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.
Tálalása:
Üvegtálra szépen felsorakoztatjuk a kiskuglófokat és porcukorral meghintjük.
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekevrjük a hozzávalókat, formákba adagoljuk (nagyjából 1-másfél evőkanál egy adag) 2. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA csokoládét és a vajat összeolvasztjuk. A 4 tojássárgáját a cukorral sűrű habbá verjük. A 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a tojássárgájás ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mazsolákat áztassuk a rumba. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes