Hozzávalók:
1 teáskanál szárított oregánó
1 csipet fokhagymapor
3/4 teáskanál fekete bors
1/2 teáskanál só
500 g csont és bőr nélküli csirkemell (2,5 cm-es kockákra vágva)
5 teáskanál friss citromlé
2 dl natúr joghurt
2 teáskanál szezámmag
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kg felvagdosott római saláta
120 g felvagdosott kígyóuborka
120 g koktél paradicsom (elfelezve)
6 db kimagozott kalamata olívabogyó (elfelezve)
30 g darabos feta sajt
Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük az oregánót, fokhagymaport, fél teáskanál borsot és 1/4 teáskanál sót. Egy kis olajat forrósítunk egy serpenyőben. A csirkemellet és a főszereket a serpenyőbe tesszük és megsütjük. Meglocsoljuk egy evőkanál citromlével. Kivesszük a csirkemellet a serpenyőből.
A maradék 2 evőkanál citromlevet alaposan összekeverjük a maradék 1/4 teáskanál sóval, 1/4 teáskanál borssal, joghurttal, szezámmaggal és fokhagymával. Összekeverjük a salátát, uborkát, paradicsomot és az olíva bogyót. Tányérokra szedünk ebből egy kicsit. Minden adag salátára jöhet egy kis fűszeres csirkemell és egy kis sajt. Minden adagra jöhet még 3 evőkanál joghurt. Jó étvágyat
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk, közben fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A jégsalátát, uborkát és paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA retket meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. A friss uborkát legyaluljuk, összekeverjük a retekkel, ízlés szerint megsózzuk, és hozzáadjuk a feloldott citromsavat vagy a citromlev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátaleveleket megmossuk és alaposan lecsurgatva kisebb darabokra tépkedjük. Az olajhoz keverjük a citrom levét és kivájt húsát, a mustárt, egy kevés sót és a hajszálvékony kari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű