- 6-8 db körte
- 3 szál rozmaring
- 4 evők. olívaolaj
- fekete bors
A körtéket vágjuk kétfelé, majd magházát teáskanál segítségével vájjuk ki. Tegyük egy sütőpapírral borított tepsire, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot és tépkedjük rá a rozmaring levelét. Ha nincs friss rozmaringunk, használhatunk morzsolt, szárított fűszert is.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 25 percig. Akkor a legfinomabb, mikor a körtékben lévő cukor karamell színűre pirul.
Ezzel a finomsággal köríthetjük a grillezett pecsenyéinket, halainkat, de finom kiegészítő sajtok mellé is.
A rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a rákot egy kevés sóval, borssal, meg a kinyomott fokhagymával közepes lángon összeforgatjuk. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felkockázott gyümölcsöket egy nagy tálba dobáltam. Egy másik, kisebb tálkában összevegyítettem az öntetet: egy citrom vagy lime levét és egy-két ek. mézet, majd a gyümölcsökre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmosom, és héjastól berakom a sütőbe (180-220°C) legalább egy órára. Gyorsabban sül sütőzacskóban vagy alufóliába csomagolva. Ha megsült, akkor meghámozom, és apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg az almát, aztán vágjuk minél apróbb csíkokra. Ha kész vagy, facsarjuk rá a citrom levét. A szárzellert is csíkozni - vagy karikázni - fel, majd keverjük az almához. A...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű