kb. 20 dkg mungóbab (felhasználás előtt érdemes beáztatni)
4 retek
2 paradicsom
1 fél kígyóuborka
1 fél fej lilahagyma
1 zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj/lenmagolaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
+fűszerek
Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot.
Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra.
Öntet: keverd össze az olajat és a mustárt, hígítsd a fél citrom levével. Tetszőlegesen fűszerezd az öntetet. A saláta fűszerezése akkor lesz megfelelő, ha önmagában az öntetet megkóstolva túl intenzív ízűnek találjuk.
Amikor a mungóbab megfőtt – kb. 15 perc, szűrd le és még melegen keverd össze az öntettel és a zöldségekkel.
Hagyd kb. 10-30 percet összeérni, de akár egy éjszakát pihenhet is a hűtőben és szobahőmérsékleten tálaljuk.
Ha nagyon szereted a savanykás ízeket, mehet az öntetbe egész citrom leve.
A paradicsomot tésztaszűrőre tesszük, leöntjük forró vízzel, majd azonnal – hideg vízzel. Lehúzzuk a héját. A megtisztított paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTovábbi hozzávalók a majonézes céklához: 4 ek majonéz 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál mustár Fehérbors, só 10 dkg dió, durvára törve A fenti hozzávalókból ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott (én vegetát is szoktam rászórni) kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű