kb. 20 dkg mungóbab (felhasználás előtt érdemes beáztatni)
4 retek
2 paradicsom
1 fél kígyóuborka
1 fél fej lilahagyma
1 zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj/lenmagolaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
+fűszerek
Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot.
Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra.
Öntet: keverd össze az olajat és a mustárt, hígítsd a fél citrom levével. Tetszőlegesen fűszerezd az öntetet. A saláta fűszerezése akkor lesz megfelelő, ha önmagában az öntetet megkóstolva túl intenzív ízűnek találjuk.
Amikor a mungóbab megfőtt – kb. 15 perc, szűrd le és még melegen keverd össze az öntettel és a zöldségekkel.
Hagyd kb. 10-30 percet összeérni, de akár egy éjszakát pihenhet is a hűtőben és szobahőmérsékleten tálaljuk.
Ha nagyon szereted a savanykás ízeket, mehet az öntetbe egész citrom leve.
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. A kígyóuborkákat meghámozunk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, megborsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd erőteljes...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszában kettévágjuk, majd kikaparjuk a sárgáját. A vajkrémmel összekeverjük a tojássárgáját, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFranciasaláta keverék, majonéz, tejföl, mustár, cukor, só, bors.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívabogyókból kiválasztunk 5 nagyobbat a testnek és 5 kisebbet a fejeknek. A nagyobbakat kettévágjuk (ez lesz a szárnya a pingvineknek). A répaszeletekből kivágunk egy-egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű