kb. 20 dkg mungóbab (felhasználás előtt érdemes beáztatni)
4 retek
2 paradicsom
1 fél kígyóuborka
1 fél fej lilahagyma
1 zöldpaprika
3 evőkanál olívaolaj/lenmagolaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
+fűszerek
Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot.
Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra.
Öntet: keverd össze az olajat és a mustárt, hígítsd a fél citrom levével. Tetszőlegesen fűszerezd az öntetet. A saláta fűszerezése akkor lesz megfelelő, ha önmagában az öntetet megkóstolva túl intenzív ízűnek találjuk.
Amikor a mungóbab megfőtt – kb. 15 perc, szűrd le és még melegen keverd össze az öntettel és a zöldségekkel.
Hagyd kb. 10-30 percet összeérni, de akár egy éjszakát pihenhet is a hűtőben és szobahőmérsékleten tálaljuk.
Ha nagyon szereted a savanykás ízeket, mehet az öntetbe egész citrom leve.
Meghámozzuk a megmosott céklát. Az alma héját is lehámozzuk (ha vékony héjú alma, nem kell meghámozni). A reszelő durva fokozatán lereszeljük az almát, és a céklát is. Elkészítjü...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, többször átmossuk (nincs annál rosszabb, mint amikor ropog a levelek között a homok). Közepesen vékony metéltre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A mirelit zöldség keveréket enyhén sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, ha lehűtöttük, apróra daraboljuk és a lehűlt zöldségekhez keverjük, hozzá adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát háromszoros mennyiségű sós vízben 10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A salátát leveleire szedjük, és nagyobb darabokra tépkedjük. A csirkemellet kisebb kockákra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes