5-6 db nagyobb főtt krumpli, 30 dkg sajt, 5-6 db főtt tojás, 2 doboz tejföl (4 dl), 20 dkg majonéz, só, vegeta ételízesítő.
A tejfölt és a majonézt összekeverjük. Egy átlátszó üvegtálba reszelünk egy sor krumplit, kb. fél centi vastagságúra, hogy ne látszódjon ki a tál alja. Megsózzuk, vegetával ízesítjük a krumplit, de csak enyhén. Lekenjük a tejföl és a majonéz keverékével. Ráreszelünk egy sor tojást, erre kerül egy sor reszelt sajt. Megint bekenjük a tejföl és a majonéz keverékével. Majd jöhet megint a főtt krumpli reszelve, és így folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Aki szereti, lehet a krumpli tetejére még sonkát is reszelni, és utána a tojást. Így mutatósabb lesz, csak akkor kevesebb só kell, mert a sonka már sós.
Hétvégén délutáni vendégek jönnek, és semmi ötleted, mivel kínáld őket? Legyen emlékezetesen finom, de azért egészséges és cukorbetegek/IR-esek szénhidrát diétájába is illeszthető?...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKartoffeln in Scheiben, Paprika und Salatgurke in Würfel und Frühlingszwiebeln in Ringe schneiden. Alles in eine Schüssel geben. Für das Dressing Senf, Schmand, saure Sahne, Essig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot. Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra. Öntet: keverd össze az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket kisebb darabokra tépkedjük szét, majd tegyük a hűtőszekrénybe. A meg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű