1 nagy fej fejessaláta
750 ml víz
75 g kristálycukor
15 g só
105 ml ételecet (10%-os)
A fejessalátát leveleire szedjük. A külső, csúnyább leveleket ne használjuk fel. A kiválogatott leveleket egyenként, folyó, hideg víz alatt alaposan átmossuk.
Az ecetes salátaléhez egy nagy tálba - amibe majd a saláta is belefér - belemérjük az összes hozzávalót. Egy habverővel összekeverjük, míg minden feloldódik a vízben. A túl nagy salátaleveleket darabokra tépkedve, a kissebbeket egészben beletesszük az ecetes salátalébe.
Jól átforgatjuk a leveleket a lével, és 10 percet állni hagyjuk.
Tojásos nokedli mellé nagyon finom.
2 hét és ok, a só miatt több mint egy évig is eláll A citromot ráfacsarom a pácolandó húsokra
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig nagyon vékony szeletekre vágjuk. Készítünk egy lecsós alapot és hozzáadjuk a gombát - Ezután történik a fűszerezés is: sózzuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű• A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikára. A lilahagymát pucolás után kis kockára szeleteld. • Az olívaolajat keverd el a sóval, és forgasd át vele az összes zöldséget. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű