1 nagy fej fejessaláta
750 ml víz
75 g kristálycukor
15 g só
105 ml ételecet (10%-os)
A fejessalátát leveleire szedjük. A külső, csúnyább leveleket ne használjuk fel. A kiválogatott leveleket egyenként, folyó, hideg víz alatt alaposan átmossuk.
Az ecetes salátaléhez egy nagy tálba - amibe majd a saláta is belefér - belemérjük az összes hozzávalót. Egy habverővel összekeverjük, míg minden feloldódik a vízben. A túl nagy salátaleveleket darabokra tépkedve, a kissebbeket egészben beletesszük az ecetes salátalébe.
Jól átforgatjuk a leveleket a lével, és 10 percet állni hagyjuk.
Tojásos nokedli mellé nagyon finom.
Öszekeverjük a joghurtot,citromlevet.köményt,és az apróra vágott friss koriandert.Izlés szerint sóval,borssal ízesítjük.Az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk,ráöntjük a keverék...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kelbimbókat mossuk meg, vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk meg őket olívaolajban. Előmelegített sütőben vágott felükkel lefelé fordítva, sütőpapírra helyezve 20 percig sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtkrémet a fűszerekkel összekeverjük, a hagymát apróra vágjuk, vagy leturmixoljuk, utána hozzáadjuk a sajtkrémhez, majd a masszát a margarinnal összekeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű