30 dg krinolin vagy szafaládé
5 evőkanál 10%-os ecet
3-4 evőkanál cukor
2 közepes lila hagyma
só
kevés víz
A héjától megtisztított lila hagymát felezzük, vékony szeletekre vágjuk és kicsit besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk.
A krinolint meleg vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját és egyenletes karikákra vágjuk.
Összeállítjuk az öntetet: én a cukrot kis lábasba szoktam tenni, rákanalazom az ecetet, teszek bele csipet sót és kb 1 dl vizet, majd felforralom, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A krinolinsaláta összeállítása: kicsavarjuk a hagymát és a krinolinkarikákkal rétegezve lerakjuk a salátástálba majd ráöntjük az öntetet.
A legújabb receptekben karikára vágott csemegeuborka és/vagy mustár is kerül a salátába. Én a régi Mamától megszokott változatot írtam le. Ezt a salátát szombatonként, frissen sütött tepertő mellé ettük (ráadásul kenyérrel).
2-3 napig hűtőben eláll.
A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő:Röviden: A tojások szélesebbik felét a tetején feltörjük, a belsejüket kiöntjük, megtöltjük a töltelékkel, majd a felöntjük a zselés húslevessel és a tojástartóba állítva behűtjü...
Elkészítési idő: 1 1/2 óraElőször csinálunk egy szószt melyben megfürdetjük a libamájszeleteket. 2 rész olívaolaj, 1 rész balzsamecet, só, bors ezt összekeverjük és beleforgatjuk a libamájszeleteket és egy...
Elkészítési idő: kb 30 perc