A besamelhez
65 g vaj
200 ml 2,8%-os tej
80 g búzaliszt (BL55)
A töltelékhez
200 g torma - reszelt, ecetes
150 g majonéz
1 teáskanál só
1 csipet fehérbors (őrölt)
Tölteni
10 szelet gépsonka
A díszítéshez
petrezselyemzöld
paprika - kaliforniai, piros
Elkészítjük a besamelt. Kiszedjük egy tálba az elkészült besamelt, hozzáadjuk a tormát, és a majonézt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük az elkészült krémet. A szeletelt gépsonkák egyik felére krémet nyomunk sonkánként, majd felcsavarjuk a tekercseket. Egy tányérra tesszük őket, és a két végükre, valamint a közepükre is halmokat nyomunk a krémből. Színes kaliforniai paprikával, petrezselyemmel feldíszítjük őket. Hűtőbe tesszük az elkészült tormakrémes sonkatekercseket, kb. 30 perc múlva már kínálhatjuk is őket!
Az uborkát meghámozzuk, vékony karikákra gyaluljuk. A sót és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levét (kézzel). Az ecettel elke...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Forró olajon megpirítjuk, hogy szép aranybarna színt kapjon. A salátához valókat összevágjuk, szeleteljük. Egy tálra rakjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sajtkrémet kikavarjuk a tehéntúróval, sóval, borssal és kevés apróra vágott zöld kaporral ízesítjük. A préselt sonka meg sajtszeleteket a lehető legnagyobb, kör alakúra szaggatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű