1-1 öklömnyi zellergumó és nyers cékla (egyenként 25-30 dkg)
1 nagy szál sárgarépa
1 citrom leve
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanálnyi törött feketebors
ízlés szerint só
pici cukor
25 dkg mini mozzarella sajt
Az összes zöldséget megtisztítom, megmosom. Az almareszelő durva fokán lereszelem.
A mártásához az olajat simára keverem a citromlével és a mustárral, sózom, borsozom és kevés cukorral ízesítem. A zöldségeket beleforgatom, és jól befedem. Hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei összeérjenek.
Tálaláskor rászórom a mini mozzarellát.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A kenyeret vágd falatnyi kockákra, és keverd össze az olívaolajjal és a sóval. A tofut aprítsd 2×2 cm-es kockákra, és 1 evőkanál olívaolajjal, ném...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lazacot egy kis tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és – ha akad otthon -, aláöntünk egy kis fehérbort. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban összekeverünk 4 evőkanál olívaolajat, egy fél grapefruit levét és pár csepp balzsamecetet. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tört pirított diót, a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű