1-1 öklömnyi zellergumó és nyers cékla (egyenként 25-30 dkg)
1 nagy szál sárgarépa
1 citrom leve
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanálnyi törött feketebors
ízlés szerint só
pici cukor
25 dkg mini mozzarella sajt
Az összes zöldséget megtisztítom, megmosom. Az almareszelő durva fokán lereszelem.
A mártásához az olajat simára keverem a citromlével és a mustárral, sózom, borsozom és kevés cukorral ízesítem. A zöldségeket beleforgatom, és jól befedem. Hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei összeérjenek.
Tálaláskor rászórom a mini mozzarellát.
1 Először a káposztát csíkozzuk fel. 2 A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3 Először a porcukorhoz adjuk hozzá a só...
Elkészítési idő: 20 perc+120perc Nehézség: KönnyűSüssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, levágjuk a végeit. Egy szeletelőn minél vékonyabbra szeleteljük. Rányomjuk a fokhagymát, besózzuk, alaposan átkeverjük és 10 percig állni hagyjuk, míg lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot egy papírtörlővel kibélelt szűrőbe kanalazzuk, és legalább 1-2 órát hagyjuk szűrődni. A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, majd julienre vágjuk, vagy durvára reszeljük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű