6 db tojás,
6 ek. kristálycukor,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
7 ek. liszt
A krémhez:
3 ek. p.cukor,
10 dkg ráma,
1 ek. rum,
1 csm gesztenyemassza
baracklekvár
Habbevonat:
4 dl tejszín, vagy hulala
2 ek p.cukor ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
Csoki:
8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
2 ek. tej,
1 ek. csokipuding
6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent tepszibe öntjük, és 180 fokon sütjük.
A 3 ek cukrot habosra keverjük a 10 dkg Rámával, majd hozzákeverjük a gesztenyét a rumot ( én 2 ek tejszínhabot is tettem bele) és együtt jó habosra kikeverjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
Csokimáz:
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet. Sűrűsödésig összemelegítjük, nem forraljuk!
A kihűlt piskótát kéfelé vágjuk, mindkét oldalát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és a piskóta másik felét rátesszük. Tetejére tejszínhabot, a habra pedig csokit kenünk.
Szakács: detty
z összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni. A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszeket Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...
Elkészítési idő: 30'+ 1 éjszaka Nehézség: KönnyűA tejben, a cukorral megfőzöm a pudingot. Összetördelem a a vajas kekszet és egy pohár aljába teszem. Erre kanalazok pudingot, Nutellát, majd megint pár szem kekszet, megint puding...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű