6 db tojás,
6 ek. kristálycukor,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
7 ek. liszt
A krémhez:
3 ek. p.cukor,
10 dkg ráma,
1 ek. rum,
1 csm gesztenyemassza
baracklekvár
Habbevonat:
4 dl tejszín, vagy hulala
2 ek p.cukor ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
Csoki:
8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
2 ek. tej,
1 ek. csokipuding
6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent tepszibe öntjük, és 180 fokon sütjük.
A 3 ek cukrot habosra keverjük a 10 dkg Rámával, majd hozzákeverjük a gesztenyét a rumot ( én 2 ek tejszínhabot is tettem bele) és együtt jó habosra kikeverjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
Csokimáz:
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet. Sűrűsödésig összemelegítjük, nem forraljuk!
A kihűlt piskótát kéfelé vágjuk, mindkét oldalát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és a piskóta másik felét rátesszük. Tetejére tejszínhabot, a habra pedig csokit kenünk.
Szakács: detty
1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felforrni. 2. Félreh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat felhasítom, a magokat belekaparom a tejbe és a héjat is beleteszem. Felteszem melegíteni, ügyelve, hogy ne forrjon fel, épp csak a forráspont közelében legyen mindig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és a tojáshabot óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű