Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás,
6 ek. kristálycukor,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
7 ek. liszt

A krémhez:

3 ek. p.cukor,
10 dkg ráma,
1 ek. rum,
1 csm gesztenyemassza
baracklekvár

Habbevonat:

4 dl tejszín, vagy hulala
2 ek p.cukor ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)

Csoki:

8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
2 ek. tej,
1 ek. csokipuding

Elkészítés:


6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent tepszibe öntjük, és 180 fokon sütjük.

A 3 ek cukrot habosra keverjük a 10 dkg Rámával, majd hozzákeverjük a gesztenyét a rumot ( én 2 ek tejszínhabot is tettem bele) és együtt jó habosra kikeverjük.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

Csokimáz:

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet. Sűrűsödésig összemelegítjük, nem forraljuk!

A kihűlt piskótát kéfelé vágjuk, mindkét oldalát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és a piskóta másik felét rátesszük. Tetejére tejszínhabot, a habra pedig csokit kenünk.

Szakács: detty

Gesztenyés süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kiss Erika
Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával. 180 fokra előmelegítjük a sütőnket. Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Vasárnapi krémes
Vasárnapi krémes

A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. köz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Csokis kocka
Csokis kocka

Cukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk