6 db tojás,
6 ek. kristálycukor,
1 kávés kanál szódabikarbóna,
7 ek. liszt
A krémhez:
3 ek. p.cukor,
10 dkg ráma,
1 ek. rum,
1 csm gesztenyemassza
baracklekvár
Habbevonat:
4 dl tejszín, vagy hulala
2 ek p.cukor ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)
Csoki:
8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
2 dkg kakaó,
2 ek. tej,
1 ek. csokipuding
6 tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Végül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzá. Kikent tepszibe öntjük, és 180 fokon sütjük.
A 3 ek cukrot habosra keverjük a 10 dkg Rámával, majd hozzákeverjük a gesztenyét a rumot ( én 2 ek tejszínhabot is tettem bele) és együtt jó habosra kikeverjük.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
Csokimáz:
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet. Sűrűsödésig összemelegítjük, nem forraljuk!
A kihűlt piskótát kéfelé vágjuk, mindkét oldalát vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a krémet és a piskóta másik felét rátesszük. Tetejére tejszínhabot, a habra pedig csokit kenünk.
Szakács: detty
1. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra (fehéredésig). Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá felverjük. Egyesével belevegyítjük a sárgáját, beleforgatjuk a többi cukrot, a szódabikarbónával és a sütőporral...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre vert habját. 170 fokosra előmelegítjük a sütő...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes