- 50 dkg fagyasztott leveles tészta,
- 4 cs vaníliás puding,
- 8 dl víz,
- 6 evőkanál cukor,
- 5-8 dl cukrozott tejszín,
- porcukor
A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb legyen. közben a pudingot megfőzzük a cukorral és a vízzel, és hagyjuk kifűlni. Amikor már csak langyos, beleöntjük a tejszínt, és habverővel kemény habot verünk belőle (azért 5-8 dl mert attól függően ki mennyire szereti a tejszín ízét vagy sok krémet). A kihűlt lapokra rétegesen rákenjük a krémet. A tetejét porcukorral hintjük.
A tészta elkészítése: A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük, megszórjuk a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 5 dkg édesítővel fehéredésig keverjük. A lisztet a keményítővel és a sóval összekeverjük. A tojások fehérjét elkezdjük habosítani és apránkén...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA meggyet egy szitában jól lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, maj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű