a tésztához:
7 db tojássárgája
2 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg vaj
1 dkg kakaópor
1 tk. sütőpor
1 tk. vegyszermentes reszelt citromhéj
A krémhez:
6 dl tejszín
7 dkg porcukor
20 dkg keserű csokoládé
2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
tejszínhab(de el is maradhat)
A bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó csokoládéA sütéshez:
35×32 cm-es méretű tepsi
szilikonos sütőpapír
Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával.
180 fokra előmelegítjük a sütőnket.
Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsütjük.
A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.
A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krém készítése:
A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk.
A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük.
A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük.
Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.
Hűtőben jól kifagyasztjuk,majd kocka alakúra vágjuk.
1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.
Előmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fent
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, c...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű