Családireceptkönyv.hu

Rigó Jancsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

7 db tojássárgája

2 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg vaj
1 dkg kakaópor
1 tk. sütőpor
1 tk. vegyszermentes reszelt citromhéj
A krémhez:
6 dl tejszín
7 dkg porcukor
20 dkg keserű csokoládé
2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
tejszínhab(de el is maradhat)
A bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó csokoládéA sütéshez:

35×32 cm-es méretű tepsi
szilikonos sütőpapír

Elkészítés:



Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával.
180 fokra előmelegítjük a sütőnket.
Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsütjük.
A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.
A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krém készítése:
A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk.
A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük.
A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük.
Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.
Hűtőben jól kifagyasztjuk,majd kocka alakúra vágjuk.
1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis rolád,kókuszos mascarponéval
Csokis rolád,kókuszos mascarponéval

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Krém a képviselőfánkhoz
Krém a képviselőfánkhoz

A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával keményre verjük, félretesszük. A tej 2/3 részét felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáját elkeverjük a megmaradt cukorral, a hid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tejszínhabos málnaszelet
Tejszínhabos málnaszelet

AUG 16 Tejszínhabos málnaszelet Hozzávalók: A piskótához: 4 tojás 8 dkg cukor 8 dkg liszt A töltelékhez: 40 dkg málna (fagyasztott is jó) 1 liter habtejszí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
karamell krém
karamell krém

A cukrot egy 24 cm átmérőjű, vastag falú, teflonbevonatos serpenyőbe öntöttem, és mérsékelt tűzön karamellizálni kezdtem. Mikor a serpenyő szélén már aranyszínűre változott a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk