a tésztához:
7 db tojássárgája
2 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg vaj
1 dkg kakaópor
1 tk. sütőpor
1 tk. vegyszermentes reszelt citromhéj
A krémhez:
6 dl tejszín
7 dkg porcukor
20 dkg keserű csokoládé
2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
tejszínhab(de el is maradhat)
A bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó csokoládéA sütéshez:
35×32 cm-es méretű tepsi
szilikonos sütőpapír
Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával.
180 fokra előmelegítjük a sütőnket.
Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsütjük.
A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.
A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krém készítése:
A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk.
A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük.
A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük.
Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.
Hűtőben jól kifagyasztjuk,majd kocka alakúra vágjuk.
1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő:Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő:Először elkészítjük a krémet. Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat, a tejszínt és a csokoládét, simára keverjük és kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. (Ennek elérése érdek...
Elkészítési idő: