a tésztához:
7 db tojássárgája
2 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
5 dkg vaj
1 dkg kakaópor
1 tk. sütőpor
1 tk. vegyszermentes reszelt citromhéj
A krémhez:
6 dl tejszín
7 dkg porcukor
20 dkg keserű csokoládé
2 dkg zselatin
A tálaláshoz:
tejszínhab(de el is maradhat)
A bevonáshoz:
20 dkg tortabevonó csokoládéA sütéshez:
35×32 cm-es méretű tepsi
szilikonos sütőpapír
Felvert tésztát készítünk a tojássárgája,tojás.liszt,cukor.vaj,kakaópor,citromhéj felhasználásával.
180 fokra előmelegítjük a sütőnket.
Tepsibe öntjük a kevert tésztát és megsütjük.
A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.
A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.
A krém készítése:
A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk.
A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük.
A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük.
Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.
Hűtőben jól kifagyasztjuk,majd kocka alakúra vágjuk.
1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.
A töltelékkel érdemes kezdeni, amihez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Kissé visszahűtjük. A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben és szintén visszahűtjük, úgy hogy még fol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának valót össze gyúrtam,két harmad részét kinyújtottam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam.Tetejét megszórtam zsemlemorzsával és jön a krém.. A puding még langyos,amikor...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral kézi robotgéppel (habverő) kb. 3 percig verd habosra. Szórd bele a csoki pudingport, majd óvatosan keverd össze. A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű